İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () YUNANİSTAN’IN Girit Adası’nda düzenlenen FIBA U20 Erkekler Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda final maçında İspanya’yı 66-57 yenerek şampiyon olan U20 Erkek Basketbol takımımız yurda döndü.

Türk Hava Yolları’n ait bir uçakla saat 21.40’da Atina’dan İstanbul’a gelen milli basketbolcularımızı Atatürk Havalimanı’nda federasyon yetkilileri ve aileleri karşıladı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde bulunan Ali Sürmen Konferans Salonu’nda basın mensuplarının karşısına çıkan U20 milli basketbol takımı oyuncuları şampiyon olarak ülkeye döndükleri için mutlu olduklarını söylediler.

BEKLEDİĞİMİZ BİR BAŞARIYDI

Avrupa Şampiyonluk kupasıyla Türkiye’ye döndükleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Ümit Milli Basketbol Takımı antrenörü Erhan Toker, “Oyuncularımızın başarılı olması için güçlü bir ortam hazırlandı. Oyuncularımız zaten çok yetenekliler. Hem kamp dönemini çok iyi geçirdiler, hem turnuvayı iyi geçirdiler. Oyunlarını her maç daha iyi noktaya getirerek ve iyi oynayarak beklediğimiz başarıyı kazandık. Ben asıl konuşması gereken kişilerin bizler değil oyuncular olduğunu düşünüyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUĞUN KİLİDİ ARKADAŞLIK

Bu başarıyı kazanmak için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Ümit Milli Basketbol Takımı kaptanı Tayfun Erüklü ise şunları söyledi: “Kendi aramızda hatalarımızı ve iyi yaptığımız şeyleri hep konuştuk. Birlikte hareket ettik. Bence bu şampiyonluğunun anahtarı bizim takım olarak arkadaşlığımızdır.”

Daha sonra teker teker söz alan ümit milli basketbol takımımız oyuncuları şampiyon olarak Türkiye’ye döndükleri için çok mutlu olduklarını ve bu kupayı Türk halkına armağan ettiklerini söylediler.

 (FOTOĞRAFLI)