Süleyman EKİN/ANTALYA, () - TÜRKİYE Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde son 3 yıldır şampiyon olan Muratpaşa Belediyespor'un tesisleri, Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi için yetersiz bulundu.
Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, Avrupa Hentbol Federasyonu'nun, maçların oynanacağı tesisleri yeterli bulmadığını söyledi. Spor salonunun tribünlerine eklemeler yaptıklarını, ancak bunların da yeterli olmadığını belirten Ünsal, "Tesislerimiz Şampiyonlar Ligi kriterleri için yeterli bulunmadı. Salonumuzun uluslararası standartlara uygun olmaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyeceğiz. İtiraz ettik, ancak reddedildi. Salonu yıkıp yeniden yapmamızı istiyorlar" dedi.
Avrupa Hentbol Federasyonu'nun, kendilerine Türkiye'de başka bir salonda oynayabileceklerini söylediğini, ancak bunu kabul etmediklerini aktaran Ünsal, "Antalya dışındaki bir salonda değil, kendi seyircimiz önünde oynamak istiyoruz" diye konuştu.
Şampiyonlar Ligi yerine bir alt kupa olan Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası'nda devam etme kararı aldıklarını kaydeden Ünsal, Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı çok istemelerine rağmen kentte uygun salon bulunmadığı için bunun gerçekleşmediğini belirtti.

FOTOĞRAFLI