EN İYİ GOL İBRAHİMOVİC, REKOR GIGGS'İN... BAYERN MÜNİH ÜST ÜSTE 10 MAÇ KAZANARAK BARCELONA'YI GEÇTİ SÜRPRİZ BASEL'DEN GELDİ Sercan SAPANATAN, İstanbul - Şampiyonlar Ligi grup mücadelelerinin bittiği bu haftada gruptan çıkan 16 takım belli olurken . UEFA'da kendi resmi sitesinden Şampiyonlar Ligi'nin En'lerini seçti.

UEFA'ya göre bu yılki Şampiyonlar Ligi'nin En İyi Takımı olarak İspanyol Atletico Madrid seçildi. İspanyol takımının grubunu namağlup bitirmesini ve sadece tek bir beraberlik almasından dolayı olduğu belirtildi.

UEFA.com da Şampiyonlar Ligi'nin en iyi oyuncusu ise Real Madrid'in Portekizli super starı Cristiano Ronaldo seçildi. Ronaldo Şampiyonlar Ligine Galatasaray karşısında yaptığı hat-trick ile başlamış ve oynadığı 5 karşılaşmada attığı 9 gol ile Şampiyonlar Ligi tarihinin gruplar aşamasındaki en golcü ismi oldu.

Grupların en güzel golü ise PSG'nin yıldızı Zlatan İbrahimovic'in 23 ekim akşamı oynanan Anderlecht-PSG maçında attığı 3'üncü gol seçildi.25 metre sürdüğü topu çok sert bir şekilde topu ağlara yollamıştı.

Şampiyonlar Ligi'nin rakamı ise '10' seçildi. Son şampiyon Bayern Münih takımı Şampiyonlar Lig'inde 10 maç üst üste kazanarak Barcelona'nın 9 maçlık rekorunu kırdı. Aynı Bayern Münih 11'inci maçında İngiliz Manchester City'ye kendi sahasında mağlup olarak grubunu bitirdi.

Şampiyonlar Ligi'nin bu seneki sürprizi ise Chelsea'yi her iki maçta yenen İsviçre'nin Basel takımı seçildi. Her ne kadar bu iki galibiyet Basel'e gruptan çıkma olanağı sağlamasa da. UEFA'ya göre futbol severlerin ve Chelsea'nin Portekizli teknik adamı Mourinho'nun hafızasında yer etmeyi başardılar.

Şampiyonlar Lig'inde en başarılı kurtarış ise Celtic takımının kalecisi Fraser Forster'dan geldi. UEFA'ya göre İskoçya'da oynanan ilk maçta Celtic kalecisi Barcelona'ya karşı gruplardaki en iyi kaleci perfomansını gösterdiği belirtildi.

Şampiyonlar Ligi rekoru ise Manchester United takımının 40 yaşındaki Galli yıldızı Ryan Giggs'ten geldi. Bu sene 19'uncu Şampiyonlar Kupasında mücadele eden Giggs bu 19 senede 145 kez Manchester United forması giyerek . İspanyolların ünlü yıldızı Raul'un 144 maçlık rekorunu kırdı. ss (ud)