SPOR Toto Süper Lig takımlarından Medical Park Antalyaspor, Samet Aybaba ile yolunu ayırdı.
Hasan Subaşı Tesisleri’nde akşam saatlerinde yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısından sonra bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, tecrübeli teknik adamın öğle saatlerinde kendilerine ilettiği istifa kararını yönetim kurulu olarak kabul ettiklerini, Samet Aybaba ile karşışıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını söyledi.
Başkan Gencer, ligdeki durum yüzünden bugün öğle saatlerinde bir araya geldikleri Samet Aybaba'nın kendilerine görevinden ayrılmak istediğini bildirdiğini anlatırken şöyle dedi:
"Daha önce birkaç kez daha gündeme gelmişti. Biz Samet Aybaba ile sezonu tamamlayıp uzun soluklu düşünüyorduk. Bunu kendisine söylemiştik. Ama bize ayrılması gerektiğini, takıma bir kan değişikliği gerektiğini bildirdi. İstenmeyen sonuçların alındığını söyledi. Biz de bu konuyu yönetim kurulunda karar bağladık. Samet Aybaba'nın istifasını kabul ettik. Onun dışında şahsıyla ilgili bir problem yok. Yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kadronun oluşturulmasında, kupada yarı finale çıkılmasında emeği var. Ama ligde iyi yerde değiliz."
Samet Aybaba'nın istifasının geç kalınmış bir karar olmadığını da kaydeden Başkan Gültekin Gencer, "İkinci yarı istediği transferi yaptık. Olmadı mı olmuyor. Çaykur Rizespor maçını kazansaydık, burada olmazdık. Bunları konuşuyor olmazdık. Buraya kadarmış" diye konuştu.
Yeni teknik direktörün ise bu hafta içinde netleşeceğini, görüştükleri bir antrenör olmadığını ifade eden Başkan Gencer, "Ligde kalan 10 haftayı götürebilecek yerli bir antrenörü göreve getirmek istiyoruz. Ligi tanıyan ve takımı tanıyan bir kişi olacak. Görüştüğümüz biri yok" dedi.
Başkan Gencer, Samet Aybaba'nın boş mukaveleye imza attığını herhangi bir tazminat maddesi olmadığını da sözlerine ekledi.
Bu arada, yönetim kurulu toplantısının yapıldığı saatlerde tesislere gelen taraftarlar için çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Başkan Gültekin Gencer’in açıklamasının ardından taraftarlar ayrıldı.
SAMET AYBABA İLE ANTALYASPOR
Medical Park Antalyaspor, Samet Aybaba ile Süper Lig’de 24 maça çıktı. 5 galibiyet, 10 beraberlik, 9 mağlubiyet alan Samet Aybaba, Ziraat Türkiye Kupası’nda başarılı bir grafik çizdi. 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik alan Samet Aybaba, hazırlık karşılaşmalarından ise 2 mağlubiyet, 1 galibiyet elde etti.

SE(HA/AÖ) FOTOĞRAF