MEDİCAL Park Antalyaspor teknik direktörü Samet Aybaba, "Avrupa'da futbolun dışındaki olaylar sizi yormuyor, ama bizde tam tersi kaos var. Bu yüzden Avrupalı meslektaşlarımı hep kıskandım" dedi.
Antalya'da devam eden Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin (Alliance of European Football Coaches' Association-AFFCA) sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Samet Aybaba, Türk futbolunu anlattı. Ayaklarındaki varis yüzünden geçirdiği operasyondan dolayı yürümekte zorlanan Samet Aybaba, teknik direktörlerin şehrin lideri olduğunu, onların hareketlerini herkesin örnek aldığını söylerken şöyle konuştu:
'TEK DOSTUNUZ VAR O DA BAŞARI'
"Avrupa'da futbolun dışındaki olaylar sizi yormuyor, ama bizde tam tersi var. Futbolun içinde hiçbir şey bizi yormuyor, ama futbolun dışında kaos var. Ülkemizde teknik direktörlük yapmak zor. Tek dostunuz var, o da başarı. O da maalesef yanınıza gelmiyor. Sonra da görüyorsunuz ki böyle benim gibi, çok takım çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz."
FUTBOLDA ÇABUK VE HIZLI OYUN
Türk futbolunun çok daha iyi yerde olması gerekirken hep yerinde saydığını vurgulayan Samet Aybaba, bu konuda şunları söyledi:
"Yeni milli takım teknik direktörümüz Fatih Terim ile uzun vadeli çalışma sistemi başlattık. Bu sekteye uğramazsa Türk futbolunun bundan sonraki 5 yılda Avrupa'daki gerçek yerini alacağını düşünüyorum. Futbolda artık çabuk oyun, hızlı oyun geçerli. Bu konuda Borussia Dortmund örnek bir takım görüntüsünde. Hem oyuncu kalitesi, hem de kulüp yönetimi açısından örnek alınacak bir kulüp."
TÜREL PLAKET VERDİ
Teknik direktör Metin Türel, konuşmasından sonra Samet Aybaba'ya plaket verdi. Aybaba, plaketi alırken, "Metin hocam ile komşuyuz, aynı apartmanda oturuyoruz. İki kupa aldık, onu da birlikte aldık" dedi.
Samet Aybaba. daha sonra katılımcı teknik direktörlerle birlikte Topkapı Palace Otel Tesisleri'nde ekranda verdiği eğitimin sahada pratik olarak uygulamasını gösterdi.
Dünyanın farklı ülkelerinden 57 Ülke 140 katılımcının katıldığı sempozyum, 5 Aralık perşembe günü sona erecek.