Esma ÇAKIR/ROMA, () - İTALYA'nın Serie A ekiplerinden AS Roma'nın Fenerbahçe'den 2 yıllığına kiraladığı Salih Uçan'ın basına tanıtımı yapıldı.

Hafta başında Roma'ya gelen Salih Uçan, sarı-kırmızılı kulübün Trigoria'daki Fulvio Bernardini'deki tesislerinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Uçan ile birlikte kameralar karşısına geçen AS Roma CEO'su Italo Zanzi, genç orta saha oyuncusunu, "Büyük bir yeteneği takdim etmekten memnuniyet duyuyoruz. Salih Uçan, geleceği olan bir futbolcu. Onu Roma'ya transfer etmemiz, güçlü genç yetenekleri takımımıza almamıza yönelik stratejimizin bir göstergesidir. Roma'ya hoş geldin Salih" sözleriyle takdim etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uçan, "Kalitesinden şüphe duyulmayan bir futbolcusunuz, Fenerbahçe'de çok az oynadınız ve gelecekte daha da az oynamaktan korkuyordunuz. Diğer Avrupa kulüpleri size talip olmazken Roma sizin için büyük bir rakam ödedi. Bir gariplik var mı?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Fenerbahçe'de çok önemli maçlarda oynadım, Avrupa'da da. Birinci senemde gösterdiğim başarıdan ötürü Walter Sabatini beni Roma'ya istedi. Fenerbahçe'de daha fazla oynama şansı bulsaydım, buraya gelmeyebilirdim. Bu seçimde bir hata görmüyorum."

"BENİM İÇİN YENİ BİR YAŞAM BAŞLADI"

20 yaşındaki futbolcu, "Roma'da çok önemli orta saha oyuncuları var. Bunlardan hangisine taktik ve teknik anlamda benzediğinizi düşünüyorsunuz?" yönündeki soruya, "Roma'da önemli orta saha oyuncuları olduğuna şüphe yok. Eminim ki her bir maçta bu oyuncular, takımı zafere taşıyacaktır. Bu konuda başka bir sözüm olamaz" diye yanıt verdi.

Roma'nın genel olarak uyguladığı taktikteki gibi orta sahada daha çok hücuma yönelik de oynayıp oynayamayacağını ise Uçan, "Ben hem orta hem de hücuma yönelik oynadım. Bu ikisine de alışkınım" sözleriyle açıkladı.

Uçan, "AS Roma gibi ünlü bir kulüpte oynayacaksın. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal bu başarıyı elde edebileceğini düşünmemişti, ama şimdi buradasın. Şampiyonlar Ligi'nde de oynama şansın oldu. Kendini bu iki yılda nasıl geliştirmeyi düşünüyorsun?" yönündeki bir soruya ise, "İlk yıl bana oynama şansı verdiği için Aykut Kocaman'a teşekkür ediyorum. İkinci yılımda ise teknik direktör (Ersun Yanal) değişti ve çok oynama şansı bulamadım, ama bundan şikayet etmiyorum. Aksine onun tercihine saygı duyuyorum. Benim için yeni bir yaşam başladı. 2 yıl kontratım var ve sıkı çalışıp, Roma'yı daha yüksek seviyelere taşımak istiyorum. Kalitemi ortaya koymak için kendime güvenim tam" diye yanıtladı.

AZİZ YILDIRIM'LA PAZARLIKLAR SERT GEÇTİ

Dünyaca ünlü Roma-Lazio derbisi hatırlatılan Uçan, "Dünyanın her yerinde önemli derbiler oynanır. Ben Galatasaray derbisini de yaşadım. Derbiler çok heyecan veriyor" diyerek, Roma-Lazio derbisini de heyecanla beklediğini söyledi.

Roma ile görüşmelerin uzun sürdüğü ve buraya gelmesinin riske girdiği hatırlatılan Uçan, iki kulüp arasında sorunların nasıl aşıldığını ise, "Doğal olarak transfer dönemi kolay olmayan ve epey uzun bir dönemdi. Fenerbahçe kulübü başkanı ile pazarlıklar sert geçti. İki kulübün anlaşması kolay olmadı. Sonuçta gerekli anlaşma sağlandı ve transfer gerçekleşti" sözleriyle anlattı.

Uçan, hangi tarz oyun oynamanın hoşuna gittiğini ise, "Büyük yeteneklere sahip bir oyuncu olduğum söylenebilir. Sevdiğim özelliklerimden birisi ise, takım arkadaşlarıma pas vererek gol atmalarını sağlamaktır" diye anlattı.

Roma'da uluslararası düzeyde deneyimli ve başarılı oyuncular olduğu hatırlatılarak, ilk sezonda Roma formasıyla hedefinin ne olduğu sorulan Uçan, "Bucaspor'da 18 yaşında oynamaya başladım. 19 yaşında Fenerbahçe'ye geldim ve bu kulüpte deneyimli ve tecrübeli oyuncularla oynadım, uluslararası oyuncular arasında ne kadar kaliteli olduğumu gösterdim. Roma'da da deneyimli ve kaliteli oyuncular var. Buradaki hedefim, kısa sürede uyum sağlamak ve en iyi şekilde oynamak" şeklinde konuştu.

"GARCİA BANA GÜVEN DUYUYOR"

Salih Uçan, Teknik Direktör Rudi Garcia ile takım arkadaşlarından Francesco Totti ve Daniele De Rossi gibi oyuncular üzerindeki gözlemlerini ise, "Garcia bana güven duyduğunu belirtti. Bu beni mutlu etti. Takım arkadaşlarıma ilişkin ilk izlenimim ise çok iyi. Şu anda İngilizce iletişim kuruyorum, ama en kısa sürede İtalyancayı öğrenip, onlarla daha iyi anlaşmayı ümit ediyorum" sözleriyle ifade etti.

Uçan, 48 numaralı formayı ise, doğum yeri olan Marmaris'in bağlı olduğu Muğla'nın plaka numarası olmasından ötürü seçtiğini belirtti.