Fenerbahçeli Salih Uçan, 2 yıllığına kiralık olarak AS Roma'nın renklerine bağlandı. Uçan, başta Aziz Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dün akşam İtalya'nın başkentine gelen Salih Uçan, sabah yapılan sağlık kontrollerinin ardından Roma'nın Trigoria kasabasındaki tesislere geldi.

Sarı-kırmızılı ekibin internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, 20 yaşındaki genç futbolcu için Fenerbahçe'ye 2 yıllık kiralanma bedeli olarak 4.75 milyon Euro ödenecek. 2 yılın sonunda Roma kulübü Salih'i satın almak isterse ise, Fenerbahçe'ye 11 milyon Euro bonservis ödeyecek. Kulübün Salih'e ne kadar ödeyeceği ise açıklanmadı.

ROMA'DA KALACAK

AB dışı oyuncu kontenjanı nedeniyle bir başka kulübe kiralanmasına ilişkin iddialar ortaya atılsa da Uçan'ın Roma'da forma giyeceği belirtildi.

İmzaların atılmasının ardından Türk basın mensuplarına açıklama yapan Uçan, "Roma'yla anlaştım. Emeği geçen herkese teşekkürler. Başta Fenerbahçe Başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere, Roma'da da Sabatini (sportif direktör), hocama; Rudi Garcia'ya da teşekkür ederim. Aziz Başkanıma bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim" dedi.

Uçan, mutlu olduğunu da ifade etti.

Kulüpten alınan bilgiye göre; genç oyuncunun tanıtımı için basının önünde yapılacak olan imza töreninin, Roma'nın antrenmanlarının başlayacağı 15 Temmuz'dan sonraki bir tarihte gerçekleştirileceği kaydedildi.

DE SANCTIS'TEN UÇAN'A TÜRKÇE HOŞGELDİNİZ MESAJI

Öte yandan, Uçan'ın kulüp binasında görüşmeleri sürerken 2008-2009 yılında Galatasaray'da kiralık olarak oynayan ve halihazırda Roma kadrosunda yer alan Morgan De Sanctis de tesislere geldi.

Gazetecilerin, "Uçan Roma'da" hatırlatması üzerine De Sanctis Türkçe olarak, "Hoşgeldin" ve "Başarılar" dedi.

Az sayıda Roma taraftarı da, Uçan'ı görmek için Trigoria'ya geldi.

Nicole ve Flavia adlı iki taraftar, Salih Uçan'ın bazı maçlarına ait videoları izlediklerini belirterek, genç futbolcuyu çok beğendiklerini ifade etti. İki taraftar, Şampiyonlar Ligi mücadelelerinde bir futbolcunun sakatlanması üzerine Uçan'ın takıma çok fayda sağlayacağını belirtti.

COLE İLE AYNI ZAMANDA ROMA'DA

Bu arada, Roma'nın bir diğer yeni transferi olan Ashley Cole de, sabah saatlerinde geldiği başkentte, Salih'le aynı anda, aynı odada sağlık kontrollerinden geçirildi.

İngiltere'nin Chelsea takımından 2 yıllığına transfer edilen 33 yaşındaki oyuncu, Salih'in imzaları attığı dakikalarda kulübün tesislerine ulaştı.