'Birlikte yürüyelim' sloganıyla harekete geçen Sağlık Bakanlığı, Arnavutköy'de yapılan Salcano Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası sırasında doğa içinde vatandaşlarla birlikte yürüyüş düzenledi. İstanbul Müftülüğü'nün de katkıda bulunduğu yürüyüşe din adamları da katılarak ramazan ayı sonrası farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Her ay özel bir tema altında gerçekleştirilen etkinliklerde bu ayın teması 'Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak için Yürüyoruz'. Bu yıl şubat ayında "Belediyeler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz", Mart ayı "Anneler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" teması ile yürüyüşler ve Ramazan ayında iftar sonrasında bazı illerde "Din Adamları ile Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapıldı. Düzenlenen yürüyüşün ardından ise Salcano Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası'nın startı verildi.

Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Zafer Çukurova yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamasında, "Bugün burada "Obezite ile Mücadele Yılı" kapsamında her ayın son pazar günü yaptığımız bir sağlıklı yaşam yürüyüşünü gerçekleştirdik. Yağmurlu bir hava altında tüm sağlık personeli ve vatandaşlarımız ile beraber yürüyüş parkurumuzu yağmur altında tamamladık. Kilolarımızı atmak ve sağlıklı bir yaşama ulaşmak yolunda güzel bir adımda gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak ise yaptığı açıklamada "Bu bizim için çok özel ve güzel bir gün oldu. Bu tip organizasyonları sadece ayın 1 pazarı değil her pazar yapılmasını isterim. Halkımız her pazar sabahını yürüyüş saati olarak algılasın ve bunu böyle sürdürsün. Bu sabah burada çok geniş katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Din görevlilerimizin de bizimle yürümesinden çok memnun olduk. Belki bugün hava şartları nedeni ile uzun sürmedi yürüyüşümüz ama ayakkabı ve kıyafetlerinden fedakarlık edenlerimiz yürüyüşlerine devam edeceklerdir. Ne kadar hareketli olursak o kadar mutlu oluruz. Ben tüm katılanlara çok teşekkür ediyorum.