RUSYA Premier Ligi'nde uzun süredir lider Zenit'i bir puan geriden takip eden Lokomotiv Moskova nihayet beklediği şansı Zenit'in, hafta sonu Terek deplasmanında 2 puan bırakması ile yakaladı ve bugün çıktığı Kuban Krasnodar deplasmanından 3 puanı 3 golle çıkarıp liderlik koltuğuna oturdu.

Liderliği St. Petersburg'dan Moskova'ya taşıyan karşılaşmaya hızlı başlayan başkent ekibi henüz 5'inci dakikada Marques Bitencourt Maicon'un golü ile deplasmanda 0-1 öne geçti. Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında Vedran Corluka farkı ikiye çıkartınca Lokomotiv Moskova'da iyice rahatladı ve 31'inci dakikada Mbark Boussoufa ile 0-3 öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarım saatte bulduğu 3 golle rahat çıkan Lokomotiv Moskova, ikinci yarıda skoru korumaya yönelik bir oyun sergiledi. Kuban, rakibinin bu rahat tavırlarından aradığı golü ancak 90'da buldu ancak bu gol sonuca fazla etki etmedi ve karşılaşma Lokomotiv Moskova'nın 1-3 üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla puanını 39'a çıkartan Lokomotiv Moskova, uzun süre lider konumdaki Zenit'den liderlik koltuğunu devralmış oldu.

GÖKDENİZ'İN TAKIMI BU SEZON İLK DEFA 2 MAÇ ÜST ÜSTE KAZANDI

Ligde bu yıl kendisinden beklenenden uzak bir görüntü sergileyen Rubin Kazan, evinde Amkar'ı 3-0 yenmeyi başardı.

Temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz'in kaptanlığını yaptığı Rubin Kazan, UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar alıp grup lideri olarak bir üst tura çıkmayı garantilerken, ligde sergilediği kötü oyuna Amkar karşısında dur dedi. Gökdeniz'in forma giymediği karşılaşmada Amkar'ı konuk eden Rubin Kazan, 38'de Bebras Natcho, 68'de Jose Salomon Rondon ve 77'de Oleg Kuzmin'in attığı gollerle karşılaşmayı 3-0 kazanıp puanını 23'e çıkarttı.

Ligde 8 beraberlik alarak adeta beraberliklere abone olan Kazan temsilcisi bu galibiyet ile bu sezon ilk defe 2 maç üst üste kazanmış oldu.

Günün diğer karşılaşmalarında elde edilen sonuçlar şöyle:

Anzhi Makhachkala 0 -2 Tomsk

FK Rostov 0 - 0 CSKA Moskova SK(SSA)