ALANYA'nın kardeş şehri Rusya'nın Murmansk Belediye Başkanı Aleksey Veller, ilçedeki spor tesislerini gezdi.
Rus başkan, Alanya Belediyesi ile ortak spor organizasyonu düzenleyeceklerini söyledi. Rusya'nın kuzeybatısında yer alan Murmansk kentinin belediye başkanı Veller, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile kültürel, spor, eğitim, turizm ve ticari alanlarda imzaladığı işbirliği anlaşmasının ardından, idari yönetim yardımcısı Mihail Solokov ile birlikte Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
YILDA 65 ORGANİZASYON
Alanya'da 2013 yılında düzenlenen spor organizasyonlarının tanıtım filmini izleyen Rus heyet, daha sonra Alanya Belediyesi'nin spor tesislerini gezdi. Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, yılda yaklaşık 65 ulusal ve uluslararası spor organizasyonu yaptıklarını ve 42 bin sporcuyu Alanya'da ağırladıklarını söyledi. Yaklaşık 20 branşta faaliyet gösterdiklerini belirten Kanlı, "Alanya her yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapıyor. Umuyorum bundan sonra kardeş şehrimizle de spor organizasyonları düzenleyeceğiz" dedi.
TESİSLERİ BEĞENDİLER
Murmansk Belediye Başkanı Aleksey Veller ise Alanya'nın spor tesislerini beğendiklerini söyledi. Rusya'da da her yıl çok sayıda spor organizasyonu düzenlediklerini kaydeden Veller, "Alanya'nın kapalı yüzme havuzu, futbol sahaları ve stadyumunu çok beğendik. Birlikte güzel işlere imza atacağımızdan eminim. Mutlaka sporcularımızı Alanya'ya getireceğiz" diye konuştu. Veller ziyaretin anısına Kanlı'ya, liman şehri Murmansk'ı simgeleyen denizci oyuncak ayı hediye etti. (FOTOĞRAFLI)