Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Runtalya Maratonu'nun 9'uncusuna katılım yüksek oldu. Öger Tours ile Holiday Turizm işbirliğiyle düzenlenen Runtalya'ya toplam 4 bin 985 kişi kayıt yaptırdı. 36 ülkeden 1100 yabancı yarışmacının da katıldığı Runtalya'da önce Engelliler Koşusu'nun startı verildi.
Cam Piramit önünde başlayan maratonda, ardından sırasıyla Tam Maraton, Yarı Maraton ve 10 kilometre koşusu başladı. Yarışların startını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Holiday Plan Yönetim Kurulu Başkan Vekil Yardımcısı Nina Öger, Majestik Otelleri Koordinatörü Nurkaya Gündoğdu birlikte verdi.
Sporcular, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara Yolu, Fener, Lara Beach Sahil Yolu ve Lara güzergahını takip edecek. Sahil yolu boyunca, Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu mevkilerden geçilerek, Lara Beach'e ulaşan parkur, dünyadaki en güzel maraton güzergâhlarından biri olarak kabul ediliyor. Yarı maraton ve 10 kilometre koşusu da aynı güzergâh üzerinde gerçekleşti. Koşu güzergahı, sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı.
Toplam 30 ihtiyaç noktasının bulunduğu güzergahta 3'üncü kilometreden itibaren her 2.5 kilometrede ihtiyaç noktaları konuldu. Koşu güzergahında tıbbi hizmet de sağlandı. Güzergahta seyyar tuvaletler bulunduruldu. Duş, meyve, içecek, tuvalet, giyinme kabinleri ve kıyafet torbaları bitiş noktasında yarışmacılara verildi. Toplamda, 50 bin şişe su, 11 bin şişe gazlı içecek ve 8 bin şişe sporcu içeceği yarışmacılara ikram edildi.
En fazla katılım 2 bin 500 kişi ile 10 kilometre koşusunda oldu. 42 bin 195 metrelik maratona ise 600 kişi katıldı.

SE(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)