Rusya Premier Ligi'nde bu sene başarısız bir performans göstermesine rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde grubundan lider olarak çıkan Rubin Kazan'ın hocası Kurban Berdiyev ile yollar ayrıldı.

Kulübün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "Bugün kulüp yönetiminin yaptığı toplantı sonunda Kurban Berdiyev ile yapılan sözleşme fesih edildi. 12 buçuk yıl takımın başında çok önemli işlere imza atan deneyimli çalıştırıcı sayesinde Rubin Kazan, Avrupa'da ve Rusya'da saygın bir kulüp konumuna geldi. Kendisine bu başarılardan dolayı teşekkür ederiz" dendi.

İlk kez 2001 yılında Rubin Kazan takımının başına geçen Berdiyev, kulübün tarihindeki ilk şampiyonluğu kazanmış ve sonrasında bu başarısını tekrar ederek iki yıl üst üste Rusya Premier Ligi Şampiyonu (2008-2009) olmuştu. Bu şampiyonluklarda temsilcilerimiz Hasan Kabze ve Gökdeniz Karadeniz'de yer almış, 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın devi Barselona'yı Nou Camp'ta yenen Rubin Kazan'a galibiyet golünü Gökdeniz Karadeniz atmış ve dönemin Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev tarafından tebrik edilirken "o kahraman Türk sen misin" iltifatını almıştı. Daha sonra Zenit'e top oynarken takıma katılan Fatih Tekke'de kısa bir süre oynadıktan sonra takımdan ayrılmıştı.

Bu arada Rus basını Berdiyev'in Tataristan devlet Başkanı Rustam Minnikhanov tarafından görevden alındığını yazdı. Berdiyev, Kazan ekibi ile çıktığı 487 maçtan 225'ini kazanırken, 131 karşılaşmada da beraber kaldı bir o kadarda mağlup oldu.

Hatırlanacağı üzere Türkmen hoca 1993-1994 sezonunda kısa bir süre Gençlerbirliği'ni de çalıştırmıştı. Siyamend KAÇMAZ, Moskova- SK(GH)