Esma Çakır, Roma-

Salih Uçan'ı Fenerbahçe'den 2 yıllığına kiralayan AS Roma, resmi internet sitesinde yayınladığı bir tanıtım yazısında genç oyuncuya övgüler yağdırdı.

20 yaşındaki Salih Uçan'ın Orduspor'a karşı attığı golü, sarı-kırmızılı kulübün efsane ismi Francesco Totti'nin "cucchiaio (kaşık)" golüyle kıyaslandığı yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Ne zaman topa dokunsa bir şeyler olur. Hiçbir zaman sıradan pas vermez, yatay bir şekilde birkaç metrelik paslar atıp topu çıkarır. Kapalı olan savunmaları açar, sayısal üstünlük sağlamak için topuk pasları, ani adım değişikliği ve derin geçişler yapar. Beğenilsin ya da beğenilmesin o böyle. Top ondaysa, rakip takım için tehlikeli bir durum vardır."

20 yaşındaki oyuncunun fiziksel becerilerinin yanı sıra, kaliteli bir oyuncu olduğunun altı çizilen yazıda, bir Doğuludan çok Batılı çağrışımı yaptığı belirtilerek, Marmaris'te dünyaya geldiği hatırlatıldı.

Yazıda ayrıca Uçan'ın, göz ardı edilmemesi gereken bir kişiliğe sahip olduğu ifade edilerek, "Bunu özellikle sahada olduğunda ortaya koyuyor. O her zaman risk alır. Örnek mi verelim? Fenerbahçe formasıyla Orduspor'a karşı attığı gole bakın. Salih topu ceza sahasına alıyor, kaleci her türlü tehlikeyi defetmek için kale çizgisinden bir adım önünde muhteşem bir pozisyon almış. Ancak bu Uçan'a fayda etmiyor ve kalecinin yörüngesine girmeyen olağanüstü bir gol atıyor. Roma'ca bir kıyaslama yaparsak bu, Totti'nin 2003-2004 sezonunda Brescia'daki 5-0 biten karşılaşmada attığı "cucchiaio (kaşık)" golü gibi" sözlerine yer verildi.

Uçan'ın teknik özelliklerinin, yaşıtlarından çok farklı olduğuna değinilen yazıda, "Bu da, sarı-kırmızılı ekibin yönetiminden kaçamazdı. Roma ona yatırım yaptı ve o da Serie A'da kazanmak için sabırsızlanıyor" denildi.