Orhan SENCER/İSTANBUL, () - GALATASARAY ile sözleşmesini karşılıklı fesheden teknik direktör Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında sadece bir kupa kaldırdı.

Sarı kırmızılı kulübün, teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırmasının ardından 29 Eylül 2013 tarihinde İstanbul'a gelen ve başkan Ünal Aysal ile yaptığı görüşme sonrasında 30 Eylül 2013 tarihinde 3 yıllık resmi sözleşme imzalayan Mancini, bugün Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. İtalyan teknik adam, Galatasaray'ın başında 28 kez Spor Toto Süper Lig maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda 16 galibiyet, 7 beraberlik, 5 de mağlubiyet gördü. 1,96 puan ortalamasına ulaşan Mancini, lig ikincisi yaptığı sarı kırmızılı takıma, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını sağladı.

Şampiyonlar Ligi'nde ise 7 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de mağlubiyet gören Mancinili Galatasaray, grubundan ikinci olarak çıkmasına rağmen, Chelsea'ye elenerek ikinci turda Avrupa'ya veda etti.

İtalyan teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Galatasaray'a 11 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldırarak, kupayı sarı kırmızılı kulübün müzesine götürdü.

Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında toplamda 46 maça çıkarken, 24 galibiyet, 13 beraberlik, 9 da mağlubiyet gördü.

os (os)