SİVASSPOR'un Brezilyalı teknik direktörü Roberto Carlos, UEFA'nın resmi internet sayfasında günün manşet ismi oldu.

UEFA için özel bir röportaj veren Roberto Carlos, Sivasspor'daki hedeflerini ve teknik adamlık kariyer hedeflerini açıklarken, Sivasspor'un Brezilyalı oyuncusu 33 yaşındaki Cicinho da Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısı hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Carlos, ilk teknik adamlık deneyimini yaşadığı Sivasspor ile başarılı bir ilk yarı performansının ardından Spor Toto Süper Lig'in ilk devresini beşinci bitirdi ve önümüzdeki sezon için Avrupa kupalarına katılma ve ligi ilk 3 içerisinde bitirme umutlarını sürdürdü. Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos yaptığı açıklamada, "Futbol basit bir oyun, kendiliğinizden yeni sistemler üretmeye gerek yok. Futbolcular sadece sahaya çıkıp tüm güçleri ile kazanmak için mücadele veriyor. Elbette teknik adamların futbolculara verdiği bir felsefe olmak zorunda. Oyuncuların da kendi kaliteleri ile bu felsefeyi sahaya yansıtmaları gerekiyor. Benim futbolcularıma bir teknik direktör olarak verdiğim tek felsefe sadece kazanmak, kazanmak ve kazanmak. Benim tüm futbolculuk kariyerim de bu felsefe ile devam etti. Şimdi bu felsefemi Sivasspor'daki kendi oyuncularıma da kazandırmak istiyorum" dedi.

Ligdeki ilk yarı performanslarını ve oynadıkları başarılı futbolu da değerlendiren Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos, eski takımı ve Spor Toto Süper Lig lideri Fenerbahçe ile ilgili açıklamalar yaptı. Carlos yaptığı açıklamada, "İlk yarı sonunda Süper Lig'de en çok puan toplayan takım Fenerbahçe oldu, ama Sivasspor bence daha iyi futbol oynayan takımdı. Sadece ben değil, tüm Türkiye futbol kamuoyu böyle düşünüyor. Benim bu sene takımımdan beklentim Türkiye Ligi'ni ilk 3'te tamamlamak. Bunun için de tüm takım ligin ikinci yarısı aynı hırs ve tutku ile oynamaya devam edecek" diye konuştu.

Sivasspor takımının Brezilyalı yıldız futbolcusu Cicinho da teknik direktörü ve eski milli takım arkadaşı Roberto Carlos'a yeni kariyerinde en çok yardım eden isimlerden biri. Kariyerinde birçok başarısı olan Cicinho, İspanya'da Real Madrid, İtalya'da ise Roma takımının formalarını başarı ile giyen bir isim. Bu sene Sivasspor'da yaptığı 8 asist ile gol yollarında en çok katkı sağlayan isimlerden biri olarak göze çarpıyor. 33 yaşındaki yıldız futbolcu, UEFA'ya yaptığı açıklamada, "Sivasspor'a çok çabuk adapte oldum. Türkiye Ligi'nin kalitesi çok üst düzey. Ligde çok iyi takımlar var ve her maç çok üst düzey bir mücadele ile geçiyor. Ben Süper Lig'i İtalya Serie A'ya benzetiyorum. Şu an için ligde şampiyonluk favorisi Fenerbahçe gözüküyor, ama daha oynanmamış bir ikinci yarı var. Daha sürprizler olabilir ve bu sürprizlerin içinde Sivasspor olabilir" şeklinde konuştu. ss (os/fg)