Ücretsiz Bilet Hareketi (Movimiento Passe Livre) yıldönümünde Rio de Janeiro'da öğrenciler yine sokaktaydı. Candelario meydanında toplanan yüzlerce kişi Lapa'ya kadar "Fifa Go Home", "Kupa olmayacak", "Hırsız Fifa" sloganlarıyla yürüdü.

Polis Sao Paulo'daki gibi gösteriye müdahale etmedi ancak gösteri başlamadan önce üstlerini aradığı birkaç kişiyi ve iki internet yayın yapan Midia Ninja'ya bağlı iki gazeteciyi gözaltına aldı.

Ücretsiz Bilet Hareketi'nin organize ettiği eylem de zaman zaman polis ve yüzleri maskeli Kara Blok üyeleri arasında gerginlik çıktı. Lapa'ya ulaştıktan sonra eylemlerine devam etmek isteyen göstericileri dağıtmak için polis biber gazı kullandı.

FIFA VE BREZİLYALI YETKİLİLERİN GÜVENLİK ZİRVESİ

Şilili taraftarların Maracana stadını basmasından sonra ortaya çıkan güvenlik zaafını tartışmak için FIFA ve Brezilyalı yetkililer bir araya geldi.

Rio de Janeiro'da toplanan Brezilya Adalet, Savunma ve Spor Bakanları ile Fifa ve yerel organizasyon komitesi kupanın geride kalan ilk haftasının güvenlik sorunlarını tartıştılar.

FIFA'nın yayınladığı bildiriye göre, toplantıda kupa boyunca ülke genelinde izlenecek güvenlik konsepti ve stadyumlardaki güvenlik işlemlerinin ayrıntılı analizi yapıldı. Kupa maçlarının oynandığı 12 stadyumda güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik tedbirler alınmasına karar verildi.