SET VERMEDEN ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU'NA KOŞUYOR Faik GÜRSES, Cannes- Türkiye Kadınlar Voleybol denilince akla gelen ilk takım olan Eczacıbaşı, Türkiye'de ve Uluslararası branşta aldığı başarılar ile hep adından söz ettirdi.



17 kez arka arkaya Türkiye Şampiyonu olarak bir rekor kıran ve toplamda 28 Türkiye Şampiyonluğu elde eden Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı, 1999 yılında yenilgisiz kazandığı "Avrupa Kupa Galipleri Kupası" ile Türkiye'ye voleybolda ilk Avrupa Şampiyonluk Kupası'nı getiren takım oldu. "ATATÜRK'ÜN KIZLARI" 1980'de Avrupa İkinciliği'ne erişerek, Türk voleybolunun uluslararası alanda sesini duyuran Eczacıbaşı'nın kadın voleybolcuları, Türk basın ve yayın organlarınca "Atatürk'ün Kızları" ilan edildi. Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı ayrıca Voleybol Şampiyonlar Lig'inde 4 kez Final-Four'a kalma başarısını gösterdi.



Şimdi ise Avrupa'nın en büyük kupasının peşindeler. "ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU" DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanan dünkü maçta Eczacıbaşı VitrA, deplasmanda Fransız ekibi Cannes'i 3-0 yendi.



Cannes kentinde oynanan karşılaşmada setler 18-25, 21-25 ve 20-25 sonuçlandı. Eczacıbaşı VitrA, bu sonuçla grubundaki dördüncü maçı da 3-0



kazanarak, puanını 12'ye yükseltti ve namağlup liderliğini sürdürdü.



Set vermeden yoluna devam eden Eczacıbaşı'nda antrenör Lorenzo Micelli hedefini dev kupayı kazanmak olarak açıklıyor ve şöyle konuşuyor: "Avrupa'nın set vermeden kazanan 3 takımından biriyiz. Sıra şampiyonlar ligi şampiyonluğuna geldi. Ben ve sporcularım bunu çok istiyoruz. 4 senedir buradayım ve bunu başarmak istiyoruz" Türk takımları başarıdan başarıya koşarken, ezeli rakiplerden Vakıfbank ise 64. yenilmezlik maçına çıktı. Eczacıbaşı'nın rekorunu yakalamasına 4 maç kaldı. Bu arada Cannes gibi bir voleybol ekolünün evinde kazanılan 3-0'lık maçtan sonra kutlama da yapıldı. Sahanın yıldız isimlerinden libero Gülden Kuzubaşıoğlu'nun doğum günü kutlandı. Son derece neşeli geçen gecede Neslihan Demir de 5 gün sonra olmasına rağmen takım arkadaşı Gülden ile pasta kesip, kutlamayı birlikte yaptılar. Arkadaşlarının tebriğini kabul eden Gülden, "Asıl mutluluğu şampiyonlar ligi kupasını kaldırınca yapacağım" dedi. Eczacıbaşı VitrA, D Grubu'ndaki beşinci maçında Alman ekibi Schweriner SC takımı ile karşılaşacak. 11 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. FG (UD)