Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe Kulübü kongre üyeliği iptal edilen ve özellikle Aziz Yıldırım hakkında açtığı davalar ile dikkat çeken Recep Özcan, Fenerbahçe Yakın Geleceği Platformu adına bazı gazetelere tam sayfa ilan vererek, Fenerbahçe kamuoyunu duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.

Yeni tüzük yasası, Fenerbahçe Yönetimi ve Futbol Federasyonu'na yapılan çağrı şu şekilde:

YENİ TÜZÜK TASARISI DEMOKRATİK ve YASAL DEĞİLDİR;

· Kulübe demokrasi getiriyoruz ,Kulübü halka açıp AB yasalarına uyumlu hale getiriyoruz propagandası KOCAMAN bir aldatmadır .Maalesef bu yalanın yaygınlaştırılmasında da medya da ki iş birlikçiler kullanılmaktadır.

· Bu aldatmanın arkasında asıl yapılmak istenen ;Hüküm giymiş başkan ve diğer iki yöneticiyi kurtarmak, muhtemel bir geri dönüşü kolaylaştırmak ve aylardır görevini yapmayan,ihmal eden disiplin kurulu görevlilerini suç işlemekten kurtarmaktır.

· Kötü şöhreti düzenleyen 6.madde ile Türk Ceza kanununda tarif edilen fiilleri belirleyen 65.madde nin hangi amaç, aklama telaşı ile kaldırılmış ve farklılaştırılmış olduğunu değerli kongre üyelerinin takdirine bırakıyoruz.

· Taslakta değiştirilen veya ilave edilen maddelerin tamamı bu niyet ve gerçeği gizlemek için uydurulmuştur ve asıl amaca hizmet eden yan unsurlardır.

· Kurullardan alınarak yönetime verilen pek çok yetki ile zaten can çekişmekte olan muhalefet tamamen yok edilecektir.

· Kurulların yetkileri, hem denetim bazında hem üye seçimi bazında hem de disiplin cezaları bazında tırpanlanarak pek çok yetki direkt Yönetim kuruluna devredilmektedir.

· Tarihimizde ilk kez Kulüp çalışanlarına seçme hakkı verilmek sureti ile 1000-1500 e yakın kulüp çalışanına işten çıkarılma tehdidi ile oy kullandırılacağı ve yönlendirmeler yapılacağı açıktır !

· Potansiyel başkan ve yönetici adaylarının göreve talip olma ve kurul oluşturma gayretleri, getirilmek istenilen Anti-demokratik süre sınırlamaları ile zorlaştırılmakta ve mevcut iktidarca halka açık değil içe dönük bir Fenerbahçe yaratılmak istenmektedir. Bu girişim Fenerbahçe nin geleceğini karartan bir kasıttır !!

· Burada Fenerbahçe'mizin itici gücü olan taraftara da seslenmek isteriz;

2000 TL ver 36 ay taksitle öde Kulübüne üye ol propagandası tamamen taraftarlarımızı aldatmaya yöneliktir. Sizlerle aynı statü de bulunan 400 taraftardan seçeceği 2 delege iktidarın biat'cısı olmak zorunda kalacaktır. Taraftarımız parası alınması gereken bir müşteri konumuna düşürülmektedir. Bunu kabul edemeyiz.

· Demokratik ve katılımcı bir tüzük isteniyorsa, yaklaşık 500.000 taraftar kart sahibine tüzük değişikliği ile bu olanak sağlanmalı ve TARAFTAR KART sahiplerinin tamamına Temsilci üyelik yetkisi verilmelidir. Aksi takdirde yönetim ile organik bağ içinde olan derneklerin üzerinden uzaktan kumandalı bir sistemin oluşturulmasına yol açılmış olur.

· Hukuken başkanlığı düşmüş, Türkiye futbol Federasyonunca hak mahrumiyeti ile cezalandırılmış şahısların tüzük tadil taslağı hazırlama ve Genel Kurul çağrısında bulunma yetkileri yoktur bu Anti-Demokratik taslak ve çağrı YOK HÜKMÜNDEDİR.

· Yasalara ve ilgili mevzuata aykırı bir şekilde hazırlanan, tuzaklarla dolu, Anti-Demokratik tasarıya düzenleme talimatını verenler ve hazırlayanlar hakkında; TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN YÜRÜTME ve YARGI ORGANLARINA Başvurularda bulunacağımızı da Kamuoyuna duyururuz...

FENERBAHÇE GENEL KURUL ÜYELERİNE;

3 Kasım 2013 tarihinde, İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce verilen karar sonucunda toplanan Olağanüstü Genel Kurulumuzda; kulübümüz tüzüğünün 6. maddesinde belirtilen 'KÖTÜ ŞÖHRET SAHİBİ' bir şahsın 16.400 kayıtlı kongre üyemizden sadece 6800'ü tarafından aklandığını ve yeniden başkan seçildiğini üzülerek gördük.

Türk Ceza Kanunun 220. ve 6222 Sayılı Kanunun 11 ve 18. maddelerine göre hüküm giymiş bir şahsı aklamak ve yeniden başkanlığa seçmek; Türk Ceza kanunun 215. maddesinde yer alan 'SUÇU ve SUÇLUYU ÖVMEK' fiilidir.

Yasal şartları oluşmadan yapılan 3 kasım 2013 tarihli Olağanüstü Kongrenin ve sonuçlarının iptal edilmesi için açılmış bir dava vardır ve devam etmektedir.

FENERBAHÇE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE;

Toplanması ve sonuçları yasal olmadığı için hakkında iptal davası atılan 3 Kasım 2013 tarihli Olağanüstü Genel Kurul tarafından göreve getirildiniz.

Bazı arkadaşlarımızın bu görevi hatır için bazı arkadaşlarımızın da sebebini bilemediğimiz zorunluluk nedeniyle görevi kabul ettiklerini çok iyi biliyoruz, bu tavrınıza son derece saygılıyız !

Ancak; 18 Ocak 2014 tarihinden bu yana hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşen, değil başkanlığı kulüp üyeliği bile düşmüş bir şahsın verdiği talimatla hazırlanana 'TÜZÜK TASLAĞI' ve buna ilişkin 11-18 Mayıs 2014 tarihinde yapılmasına karar verilen 'TÜZÜK TADİLİ GENEL KURUL TOPLANTI ÇAĞRISI' yasal değildir ve suçtur.

SUÇA ORTAK OLMAYIN, İSTİFA EDİN !

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU' na

2010 - 2011 Sezonu dahil olmak üzere göreve gelen tüm Federasyon başkan ve kurulları ' EYYAM ' yaparak görevlerini ihmal etmişlerdir.

Mevcut federasyonun Hukuk ve Disiplin kurulları, TFF' nu Disiplin Talimatının 59. madde hükmünden ya haberleri yoktur ya da 59. maddeyi kasıtlı olarak işletmemektedirler.

TFF Disiplin Talimatının HÜKÜMLÜLÜK başlığı altındaki 59. maddesi özetle ;

' Kasten işlenen bir suçtan dolayı iki yıldan fazla bir süre ile hapis cezasına çarptırılanlar, SÜREKLİ HAK MAHRUMİYETİ cezası ile cezalandırılır ' kesin kuralını getirmiştir.

59. Madde hükmünde belirtilen fiilleri işleyen bir yönetici hakkında, bu maddeyi işletmeyen Federasyon başkanı ve kurulları da suç işlemektedirler.

Federasyon bu eylemlere verilecek cezayı UEFA nın vereceği ' HAK MAHRUMİYETİ ' cezalarından önce vererek kendi saçını kendi taramalıdır. Eğer UEFA , TFF dan önce hak mahrumiyeti cezasını açılayacak olursa, bu federasyon tartışmalı olan HUKUKİ MEŞRUİYETİNİ tamamen kaybetmiş ve kulübümüze verilmesi muhtemel cezalarıda tetiklemiş olur.

Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda ya gereğini yapmalı ya da İSTİFA etmelidir.

ud (ud)