BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bülükbaşı ile birlikte Kocaeli Kartepe’ye giderek, yeşil beyazlı futbolculara Avrupa Kupası maçı öncesinde moral ziyareti yaptı.
Kamp merkezinde Bursaspor TV’de soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’un çok güzel bir yerde kamp yaptığına dikkat çekti. Altepe, "Takımımız güzel bir ortamda lige hazırlanıyor. Perşembe günü Chikhura Sachkhere takımı yenmesi güzel bir başlangıç olacak. Taraftarlarla uzun aradan sonra buluşma gerçekleşecek. İyi maç olsun. Sonuç güzel olsun" dedi.
Kampta Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş ile bir araya geldiklerini ve takımla ilgili çalışmalar aldıklarını belirten Başkan Recep Altepe, Uludağ’da önümüzdeki yıldan itibaren yeni oteller ve sahalar yapılacağını belirtti.
ULUDAĞ CANLANACAK
Başkan Recep Altepe, "70’li yıllara doğru Uludağ tüm takımların seçtiği kamp merkeziydi. Saha çalışmalarının yapılmaması nedeniyle kulüpler buradan uzaklaştı. Büyükşehir Belediyesi olarak geçte olsa bu işe girdik. Teleferik’i buraya kadar uzattık. Şimdi ise 4-5 tesis ve enaz 3-4 saha yapılarak Uludağ yeniden cavip hale getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
BÖLÜKBAŞI: TAKIM ÇARŞAMBA GÜNÜ DÖNECEK
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile birlikte buraya geldik. Yoğun işlerine ara verip buraya gelmesi bizleri sevindirdi. Bu nedenle kendisine takımın, yönetimim adına teşekkür ediyorum. Takımımız burada Çarşamba gününe kadar çalışacak ve Bursa’ya dönecek, İyi bir çalışma dönemi geçirdiler. Futbolcularıma güveniyorum. Bu çalışmaların karşılığı mutlaka alınacaktır" şeklinde konuştu.
ALTEPE: BURSASPOR’UN YANINDAYIZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir soru üzerine, "Bölükbaşı ve ekibi gece gündüz çalışıyor. Bursaspor camiasının bu ekibe destek vermesi lazım. Verirse takımımız iyi yerlere gelir. Yönetimin şuan acil sıkıntıları, mali problemleri var. Bunlar çözüldükten sonra Bursaspor layık olduğu yerlere gelecektir. Hepimiz yardımcı olmak için büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Biz Bursa’nın marka kent olması için yeni stadı yapıyoruz. Başkan içerdeki sorunları çözerken bizlerde nasıl destek olacağız diye düşüneceğiz. Bursa’yı Bursaspor’u seviyorsak bu takıma ve yönetime destek olmalıyız. Gelenler, maç seyredip protesto edeceklerse stada gelemeli. Gelenler ise takıma moral desteği vermeli" dedi.
ALTEPE: BURSA EL ELE VERMELİ
Bursaspor’un geçtiğimiz sezon forma reklamı olmadan Avrupa’da ve ligde oynadığı vurgulanınca Başkan Altepe; "Bursa bir dünya şehri. Burada 25 sanayi bölgesi ve Türkiye genelinde iyi iş yapan firmalar var. Eskiden Bursa’nın nerede olduğunu Avrupalı bilmiyordu. Avrupa’da oynayınca sorduğumuzda insanlar bize hemen takımı söylüyor. Forma reklamı alabilmek için pozitif şeyler yapılmalı. Sürekli Avrupa’da olursak bu sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde konuştu.
26 BİN KİŞİLİK STADINIM VAR
Yeni yapılan 45 bin kişilik stadın gecikmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Altepe, "Gecikmenin nedeni uçan bir çatı yapmamız. Hiç kolon olmadan her noktadan stat ta maç eşit kalitede izlenecek. İlk kez uygulanan sistem nedeniyle gecikme oldu. İnce işçilikte sorunlar yaşandı. Ama gecikme önemli değil. Bursaspor’un maçlarını oynayacağı 26 bin seyirci kapasiteli stadı var. Dünya standartlarına uyması için bazı gecikmeler oluyor. Ancak bunlarda aşılacak" dedi.
TRANSFERLER KATKI VERMELİ
Yeni transferleri değerlendiren Başkan Recep Altepe, "Geçen sezon bol başkan adaylı kongre yapıldı. Sonuçta seçilen yönetim acele işler yaptı. Bu transferler hoş olmadı. Bence daha rahat ortamda transferler yapılmalıydı. Rastgele alınmamalı. Şampiyon kadrodan gelen isimler, gençlerimiz var. Yapılan üç transfer de iyi. Bilinmeyen isimler alınmamalı. İşte Bangura buna en güzel örnek. Alınanlan takıma katkı koymalı. Takım içindeki dengeleri bozacak isimler alınmamalı. Hedefler doğrultusunda adım adım ilerlemek lazım" diye değerlendirdi.