UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşma için "5 kg gıda getirene bir bilet bedava" kampanyası daha ilk günden büyük ilgi gördü. Real Madrid'in Galatasaray maçı öncesi düzenlediği gıda yardımı kampanyasına destek olan taraftarlar maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Real Madrid Kulübü gösterilen ilgi karşısında şaşkınlığını gizlemeyerek kotayı 5 bine çıkarma sinyali verdi. Stat önünde ellerindeki gıda maddeleri ile kuyruk oluşturan taraftarlar, "Bu kampanya ile hem takımımızın karşılaşmasını izleme şansı bulacağız hem de kriz nedeni ile yardıma muhtaç halka destek olacağız" sözlerini etti.
The Real Madrid Foundation, The Food Bank ve SEUR Foundation vakıflarının ortak düzenlediği kampanya 22 kasım günü yerel saat ile 10.00'da başlamış ve maçın oynanacağı 27 Kasım 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtilmişti. Açıklamada en az 5 kg pirinç, makarna, şeker, yağ vb. gıda getirecek olan toplam 2000 kişiye Galatasaray maçı bileti verileceği duyurulmuştu.