Real Madrid'li futbolcular Angel Di Maria, Alvaro Morata ve Asier Illarramendi, Atletico Madrid ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi açıklamalarda bulundu.

Adidas Battle Pack kramponlarının kulübün Valdebebas antrenman tesislerinde gerçekleşen lansmanında konuşan Di Maria, Carlo Ancelotti gibi bir teknik direktöre sahip olmanın takım için büyük bir avantaj olduğunu ve Real Madrid soyunma odasında atmosferin muhteşem olduğunu söyledi.

Di Maria, Avrupa Kupası'nın İspanyol kulüpleri ve Real Madrid taraftarları için ne kadar önemli olduğunu Real Madrid'te oynamaya başladığında anladığını belirterek, "Carlo Ancelotti'nin bu sezon Real Madrid'te kurduğu sistem, Jose Mourinho'nun Chelsea'ye giderken ardında bıraktığı takımı kendine getirdi. Takım'ın Ancellotti'nin ilk sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına çıkıyor olması Ancelotti için bile beklenmedik bir başarı oldu. Ancelotti takımda 6 ay öncesinde ulaşılması imkânsız gibi görünen inanılmaz bir hava oluşmasını sağladı" dedi.

Angel Di Maria, "Yeni teknik direktörle ilk sezonunuzda Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmayı bekliyor muydun?" sorusu üzerine, "Evet, yeni teknik direktörün ilk yılında bizi Şampiyonlar Ligi finaline ulaştırması çok büyük bir başarı. Bu herkes için müthiş bir şey. Soyunma odasında atmosfer çok iyi ve Şampiyonlar Ligi finalinde olduğumuz için hepimiz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

"Real Madrid'te bu final maçına özel bir heyecan yaşanıyor mu?" sorusuna ise Di Maria, şu yanıtı verdi;

"Evet, Real Madrid'e geldiğimde Şampiyonlar Ligi'nin kulüp ve taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu anladım. Taraftarlar Kupa'yı istiyor ve bize gelip kupayı onlar ve Real Madrid için kazanmamız gerektiğini söylüyorlar."

Bir diğer Real Madrid'li futbolcu Alvaro Morata ise, "Real Madrid için Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın önemi nedir?" sorusunu, "Bu kupa, Real Madrid taraftarlarına armağan edebileceğimiz büyük bir mutluluk. Finale ulaşması ve kazanması yıllar süren bir mücadele. Final maçını kazanarak son yılların en büyük başarısını gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ni kazanma baskısının olmadığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Taraftarlarımız ve takımımız için çok büyük bir mutluluk olacağını düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

Asier Illarramendi de, Şampiyonlar Ligi Finali'nden neler beklediğini şu sözlerle ifade etti;

"Zor bir maç olacak ama beraber mücadele eden, çok iyi oyunculardan oluşan bir takımız. Soyunma odasında şu anda çok iyi bir hava var. Kariyerinde büyük başarılar kazanmış ve bizi başarıya ulaştıracağına inandığımız bir teknik direktöre sahibiz."

Avrupa Kupası tarihinde 59 yıl sonra ilk defa aynı şehrin iki takımı Real Madrid ve Atletico Madrid yarın Lizbon'da, final maçında karşı karşıya gelecek.

İSTANBUL /

gh(gh)