REAL Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Galatasaray ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Ancelotti, İstanbul'da 6-1 kazandıkları karşılaşmayı unuttuklarını belirterek Galatasaray karşısında kendilerine güvendiklerini ve sahaya yine galibiyet için çıkacaklarını söyledi. İtalyan teknik adam Galatasaray'ın Mancini'nin göreve gelmesi ile bir çıkış yaptığını savunarak buna örnek olarak sarıkırmızılı takımın Juventus deplasmanında aldığı beraberliği gösterdi. Meslektaşı ve vatandaşı Mancini'nin yönetimindeki Galatasaray'ın daha dengeli bir futbol oynadığını da ileri süren Ancelotti bizden yeni bir farklı galibiyet beklemeyin mesajı verdi. Ancelotti, Drogba ile ilgili konuşurken bu oyuncunun çok tecrübeli ve tehlikeli biri olduğunun altını çizdi. İtalyan teknik adam Şampiyonlar liginde önlerinde halen iki maç daha olduğunu da hatırlatarak bunları da kazanarak gruptan lider olarak çıkmak istediklerini belirtti. Galatasaray'ın durumunun kendilerinden farklı olduğuna değinen Real Madrid'li hoca,onlar bir üst tura çıkmak için mücadele ediyorlar yani durumları farklı ancak bir o kadar da tehlikeli bir durum. Bu bizi galibiyet için zorlayacaktır sözlerini etti.
Ancelotti, Ronaldo'yu Galatasaray karşısında dinlendireceğini de ifade ederek, "Ronaldo'nun küçük bir sorunu var ama yarın sahada olmayacak. Sanırım cumartesi oynanacak lig maçına hazır olur. Olmazsa da onu riske atacak değiliz" açıklamasını yaptı.
MARCELO'NUN AÇIKLAMALARI
Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti'den sonra söz alan Brezilyalı yıldız Marcelo ise hücum anlamında iyi oynamalarına rağmen savunmada bazı zaaflar yaşadıklarını söyledi. Şampiyonlar Ligi'nde en kısa sürede gruptan çıkmayı garantilemek istediklerini vurgulayan Marcelo Galatasaray karşısında oynayacakları karşılaşmada galip gelerek sahadan ayrılacaklarını idda etti. Brezilyalı sol ayak sakatlığı hakkında açıklamalarda bulunurken de, oldukça iyi durumda olduğunu ve sakatlığının düzeldiğini ifade etti. Takıma her zaman güvendiğinin altını çizen Marcelo Real Madrid de oynamaktan gurur duyduğunu, geçen sene Mourinho'lu döneme göre daha iyi bir konuma geldiğini belirtti.
Real Madrid takımı öğle saatlerinde son çalışmasını yaparak maç saatini beklemeye başladı. MÇ(UD/FG)