PTT 1'inci Lig'de yeni sezon, yarın Bucaspor ile Altınordu arasında oynanacak İzmir derbisiyle start alacak. Buca Arena'da saat 20.00'de başlayacak mücadelede Mustafa Aydın, Serhan Malkoç ve Ömer Faruk Yeşil üçlüsü görev alacak. Bilet fiyatları, kale arkası 5, maraton 10, kapalı 15, VIP tribün 35 TL olarak belirlendi. Altınordu taraftarlarına da kale arkasında 440 kişilik yer ayrıldı. Buca'da sakatlığı süren yeni transferlerden Jebrin, hazır olmayan Emin ve Erkan forma giyemeyecek. Altınordu'da ise hasta olan Ozan ve Muhammet derbide yok.
Sarı lacivertli ekip çatısı altında daha önce omuz omuza çalışan Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar ve Altınordu teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, ilk kez rakip olacak. Bucaspor'a 1 yıl aradan sonra dönen Karafırtınalar, derbiyle taraftarla buluşacak. Buca'daki yardımcı antrenörlük görevinin ardından Altınordu'nun dümeninde üst üste iki şampiyonluk yaşayan Eroğlu, takımıyla ilk kez 1'inci Lig'e adım atacak. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan da eski başkanlarından olduğu sarı lacivertlilere karşı derbi heyecanı yaşayacak. İki teknik direktör, "Hak eden kazansın" dedi.
BUCASPOR ÖNDE
Bucaspor ve Altınordu yarın tarihlerinde 8'inci kez karşı karşıya gelecek. İlk kez 1990-91 sezonunda rakip olan iki takımdan Bucaspor 7 maçta 4, Altınordu 2 galibiyet aldı, 1 karşılaşma berabere bitti. Fırtına'nın 17 golüne Altınordu 6 golle karşılık verdi. Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar da sarı lacivertli formayla Altınordu'ya gol attı. Tarafların 10 Eylül 2008'de, 2'nci Lig'de 15 yıl aradan sonra oynadıkları karşılaşmayı Bucaspor 8-1 kazanarak tarihi bir skor elde etti.

FOTOĞRAFLI