Premier Lig CEO'su Richard Scudamore'nin eski özel asistanı Rani Abraham, patronunu neden teşhir ettiğini Sunday Mirror gazetesine açıkladı. Abraham, "Kadınlar daha çok saygıyı hak ediyor" dedi.

Yönetim Kurulu yarınki toplantısında Premier Ligi 14 yıldır yöneten CEO'sunun görevine son verebilir

14 yıldır Premier Lig'i yöneten Richard Scudamore, arkadaşlarına attığı kadınları küçük düşüren seksi içerikli mailleri yüzünden istifaya zorlanıyor.

Bir zamanlar özel asistanlığını yapan eski hukuk öğrencisi Rani Abraham, bugün Sunday Mirror'un birinci sayfa manşet haberinde, eski patronunu neden teşhir ettiğini açıklarken, "Kadınlar daha çok saygıyı hak ediyor" diyerek kararını savundu.

Maillerden kadın olarak aşağılandığını ve utandığını söyleyen 41 yaşındaki Rani Abraham, "Bu açıklamayı yapmak görevimdi. Onu sergilemek tüm kadınlara görevimdi. Sussam, onun kadınlara tutumuna bir anlamda göz yummuş olacaktım" ifadelerini kullandı.

Premier Lig CEO'sunun, bu skandal sonrası herkesten destek yalvardığına dikkat çeken Sunday Mirror, haberde "Kendine gol attı" başlığını kullandı.

Chelsea Başkanı Bruce Bucks'ın, Premier Lig Murakıplar Komitesi'ne başkanlık ederek, Richard Scudamore'nin durumunu inceleyeceği belirtildi.

FARUK ZABCI - LONDRA /

fz(gh)