Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - ÜLKESİ İtalya'da önemli bir futbol adamı olan Galatasaray'ın teknik direktörü Cesera Prandelli, Galatasaraylı futbolcuların da tümüyle saygısını kazanmış durumda. Ancak Prandelli'nin gücü sadece kendisinde değil. İtalya'dan 4 yardımcısı ile birlikte gelen İtalyan teknik adam, yardımcılarıyla 10-15 yıldır birlikte çalışıyor. Tecrübeli teknik adamın yardımcıları, Prandelli'ye adeta ikinci güç oluşturuyor.

Prandelli'nin birinci yardımcısı Gabriele Pin'in, Prandelli ile futbolculuk döneminden beri çok iyi arkadaş olduğu bilinirken, yakından tanıyanlara göre kendisi bir futbol dahisi. Pin'in, usta bir taktisyen olduğu konusunda da bütün İtalyanlar hem fikir. Maçlardan önce Prandelli, Pin ile kafa kafaya verirken, rakibe göre saatlerce analiz yapan bir ikili durumundalar. Gabriele Pin, taktisyenliğinin yanı sıra çok çalışkan ve işine çok bağlı bir insan olarak tanımlanıyor.

Cesera Prandelli'nin ikinci yardımcısı Vincenzo De Palma, dünyanın en iyi kaleci antrenörlerinden biri olarak gösteriliyor. Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, Parma'da oynarken Vincenzo De Palma'nın öğrencisiydi. Şimdi birlikte sarı kırmızılı ekibin başarısı için kolları sıvamış durumdalar. De Palma, İtalya için çok önemli kaleciler yetiştirmesiyle de tanınıyor.

Prandelli'nin saha çalıştırıcılığı, antrenman bölümünde ise iki kondisyoner yardımcısı var. Saha kondisyoneri olarak Giambattista Venturati görev yapıyor. Venturati, disiplin ve çalışkanlığı ile Prandelli'nin vazgeçemediği bir kişi. Prandelli'nin çalıştırdığı bütün takımların üstün fizik güce ulaşması Venturati'nin sistemiyle oluşuyor.

İtalyan teknik adamın ikinci kondisyoneri ise bir fitness ustası olan Renzo Casselato. Sarı kırmızılı futbolcuları salonda çalıştıracak ve özel kondisyoner olarak görev yapacak Casselato, oyuncuların eksiğine göre özel çalışma proğramı belirleyecek. Renzo Casselato, Hakan Şükür'ün Parma'da oynadığı yıllarda birlikte çalıştığı isimlerden biri.

Prandelli'nin ekibinde kimsenin tanımadığı bir İtalyan daha var. Sarı kırmızılı kulüpte Mancini döneminde göreve başlayan Marco Fumagalli, maç analiz sorumlusu olarak görev yapıyor. Fumagalli, teknoloji ve futbol taktikleri konusunda uzman, UEFA A-B lisanslarına sahip, İtalyanca dışında İspanyolca, İngilizce ve Fransızca'yı ana dili konuşuyor ve Türkçe öğreniyor. Marco Fumagalli, Prandelli'ye taktik yardım için rakiplerin video analizlerini hazırlayacak.