Podolski, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun mükemmel bir insan olduğunu ifade eden Podolski, "Sıcak ve insani bir ilişki kuruyor. Hem benim hem de takım üzerinde çok olumlu ve çok önemli bir etkisi var" açıklamasını yaptı.

"LÖW'DEN GÖRÜŞ ALDIM ANCAK AİLEM VE BEN İSTEDİĞİM İÇİN BURADAYIM"
Sarı-kırmızılı kulübe transferinde Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün etkisinin sorulması üzerine Podolski, "Görüşlerini aldığım insanlar oldu ancak böylesine önemli kararları alırken en başta kendiniz düşünmelisiniz. Önemli olan ben ve ailem için neyin doğru olduğuydu. Galatasaray, ailemle birlikte yaptığım bir tercihti" cevabını verdi.

"YÜZDE YÜZ HAZIR PODOLSKİ İÇİN ZAMAN LAZIM"
Alman oyuncu, yavaş yavaş ritmini bulacağını belirterek, "Yeni şehir, yeni lig ve yeni kültürü tanımam için biraz daha zamana ihtiyacım var. Oynaya oynaya takıma daha fazla ısınacağım ve yüzde 100 hazır hale geleceğim" diye konuştu.

"GALATASARAY BENİ ÇOK İSTEDİ"
Transfer sürecinde farklı kulüplerden de teklifler aldığını açıklayan 30 yaşındaki oyuncu, "Galatasaray’ın teklifi ise benim için çok daha farklıydı. Başkanımız ve teknik direktörümüz beni çok istiyordu. Bunu yapılan tüm görüşmelerde görebiliyordum" şeklinde konuştu.

Podolski, sarı-kırmızılıların UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmasının da kararında etkili olduğunu dile getirerek, "İstanbul benim ve ailem için harika bir şehir" dedi.

Saha içinde ve dışında karakteri, oyunuyla elinden gelenin en iyisini vereceğini vurgulayan Podolski, derbiler ve Şampiyonlar Ligi maçları için sabırsızlandığını sözlerine ekledi.