Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında İtalya Serie A kulüplerinden Inter'de kiralık olarak forma giyen fakat istediğini bulamadıktan sonra kulübü Arsenal'e dönen Lukas Podolski'den Türkiye'ye yeşil ışık.
 
Almanya'nın, Köln'de Amerika Birleşik Devletleri ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği hazırlık maçının ardından basın mensuplarına konuşan Podolski, herhangi bir kulüple anlaşmadığını açıklarken, "Şu an için Arsenal'e dönüyor gözüküyorum. Yeni sezonda orada olduğum taktirde, yine oynamak için mücadelemi veririm, çünkü süre almamak istediğim bir şey değil" ifadesini kullandı.
 
Türk kulüpleri ile anıldığı söylenen Podolski bu iddialarla ilgili de açıklamalarda bulundu. Podolski, "Türkiye'den teklif gelirse, ailemle ve kız arkadaşımla oturup bunu konuşmalıyım. Benim için doğru kulüp mü, doğru teknik direktör mü, doğru çevre mi, bunları değerlendirmeliyiz. Eğer bu şartlar uygunsa, her şeyi düşünebilirim" diyerek olası bir Süper Lig transferine yeşil ışık yaktı.
 
Bundan sonraki hedefinin ilk etapta sürekli oynamak olduğunu ifade eden Podolski, "İtalya'daki gibi arada oynamak, arada bir oyuna girmek istediğim bir şey değil. Bundan sonraki seçimim son transferim olacak, bu yüzden bu adımı iyi düşünerek atmalıyım" diyerek sözlerini tamamladı.