Pişmaniye Görünümlü Kocaeli Arena Yıl Sonunda Açılacak
İzmit Alikahya Mahallesi'nde yapımına 2 yıl önce başlanan Kocaeli Arena Stadyumu'nun yıl sonunda açılması hedefleniyor. 33 bin kişi kapasiteli stadyum 89 bin metrekare alan üzerine kuruluyor.

Richter ölçeğine göre 9.5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı yapılan stadyum tamamlandığında dış cephesi görsel açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek. Stadyumun etrafını kaplayan şeritler pişmaniyenin yapımı sırasında çekilerek oluşan halkalara benzeyecek. Bin 700 araçlık otopark alanı yapılacak olan stadyumun çevresine yaklaşık 10 bine yakın ağaç dikilerekTürkiye'nin en yeşil stadyumlarından birisi olması hedefleniyor.

YIL SONUNA KADAR BİTECEK

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar stadyum inşaatında sona gelindiğini belirterek, Stadyumumuzda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. En önemli bölümlerinden biri olan tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılma işlemi tamamlandı. Planlanan duruma göre yıl sonuna kadar yüzde 99 ihtimalle stadyum bitmiş olacak. Stadyumumuz da bin 700 aracın park edebileceği kapalı otopark da olacak. Stadyumun çevresine yaklaşık 10 bine yakın ağaç dikilecek. Türkiye'de yapılan stadyumlar içerisinde en yeşil stadyumlardan bir tanesi olmasını hedefliyoruz dedi.

DEPREME DAYANIKLI STADYUM

Kocaeli'nin deprem bölgesi kuşağında bulunduğu için özellikle zemin bakımından Alikahya bölgesinin seçildiğini söyleyen Çintimar, Kentimiz deprem bölgesi kuşağında olduğu için stadyum kurulmadan önce yer tespit çalışmaları yapıldı. Yapılan incelemelerde stadyumun yapılacağı bölgenin alt zemini kayalık olduğu tespit edilince buraya kurulması planlandı. Stadyumumuz 9.5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacak diye konuştu.

PİŞMANİYEYE BENZEYECEK

Çintimar stadyumun dış cephe kaplamasının kentin simgesi olan pişmaniyeye benzeyeceğini belirterek, şöyle konuştu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı stadyumlarda bölgenin yöresel figürleri kullanılıyor. İzmitimizin simgesi olan pişmaniye de bizim stadyumumuzun çevresini kaplayacak. Yıl sonunda tamamlandığında stadyumumuzun üst kaplamaları pişmaniye görüntüsünde olacak.