PINAR Karşıyaka ile Galatasaray Liv Hospital Beko Basketbol Ligi’ndeki zirve yarışında karşı karşıya getiren maçta taraftarların Vanlılar için gerçekleştirdiği kampanya iyi, rakibe karşı iç sahada alınan yenilgi kötü, tribün olayları da çirkindi.
Aylardır heyecanla beklenen karşılaşma öncesi sosyal medya aracılığıyla örgütlenen duyarlı Karşıyakalılar, atkı, bere ve kıyafetlerini, 2011’de deprem felaketi yaşayan ve son dönemdeki soğuklar nedeniyle zor durumda kalan Van halkına gönderilmek üzere parkeye attı.
Geçen sezon Play Off yarı finalinde elendiği son şampiyon Galatasaray Liv Hospital'a 71-58 yenilen Pınar Karşıyaka, bu sezon ligde 3’üncü, evindeki ilk mağlubiyetini aldı. 58 sayıyla sezonun en kısır maçını oynayan Pınar Karşıyaka, bu sonuçla 6'ıncı sıraya geriledi. Yaşanan olaylar ise yüz kızartıcıydı. Yoğun ilgi nedeniyle turnikeler kırılınca salona kapasitenin üzerinde seyirci girdi. Potadaki arıza yüzünden oyuna ara verildiği esnada protokol tribününe sızan bir fanatik, Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer’i yumrukladı.
Tırmanan olaylar ve sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden yaklaşık 30 dakika duran maçı kaybeden Pınar Karşıyaka’ya ceza gelmesi bekleniyor. İki takım oyuncuları arasında en küçük sorun olmadığını dile getiren Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, "Karşıyaka gerçek bir basketbol kenti. Ancak olayları kimse tasvip etmez. Son dönemdeki aşırı gerginlik son bulmalı" dedi. Galatasaray Liv Hospital Antrenörü Ergin Ataman ise, "Sahalar arenaya dönmemeli. Biz Pınar Karşıyaka’yı İstanbul’da çiçeklerle karşılayacağız" diye konuştu.

EK(YC/AÖ)