KARŞIYAKA'da basketbol şube başkanlığını devralmaya hazırlanan Turgay Büyükkarcı, antrenör Ufuk Sarıca'yla uzun vadeli sözleşme imzalamak için görüşmelere başladıklarını açıkladı.
İki sezondur görevde olan Ufuk Sarıca'nın 1 yıl daha opsiyonlu mukavelesinin bulunduğunu hatırlatan Turgay Büyükkarcı, "Hocamızın uzun yıllar kulüpte kalmasını istiyoruz. Birlikte nice başarılar kazanacağız" dedi. Yeni sezonda takımı daha da güçlendireceklerini belirten Büyükkarcı, "İlk hedefimiz, ekim ayında lig şampiyonuyla oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası finalini kazanıp, kupayı 1987'den sonra ikinci kez müzemizeğ taşımak" diye konuştu. Çıtayı her yıl yükselttiklerini hatırlatan Turgay Büyükkarcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Az da olsa Euroleague elemesi oynama şansımız var. Hedefimiz Eurocup'ta ilk 4, ligde en az yarı final olacak. Pınar Karşıyaka, İzmir'in pırlantası. Avrupa'nın en zorlu ikinci liginde ilk 4 takım arasında yer alıyor. Marka değerimizi yükselteceğiz."
Basketbol yönetiminde dördüncü dönemini geçireceğini belirten Büyükkarcı, sons olaak, "Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu'yla geçen yıl omuz omuza çalıştık. Şubenin 4 yıl önce 50 bin TL olan reklam gelirini 1 milyon TL'ye çıkardık. Bu rakamı daha da artıracağız. Karşıyaka basketbolda yüzleri güldürmeyi sürdürecek" dedi.

EK(YC/AÖ)