TÜRKİYE Kupası’nı tarihinde ilk kez müzesine taşıyan Pınar Karşıyaka, Antrenör Ufuk Sarıca’nın, "Pes etmek karakterimizde yok" sözlerini haklı çıkarırcasına, Eurocup I Grubu’nda gerçek bir basketbol mucizesine koşuyor. İkinci turdaki ilk üç maçını kaybederek umut tüketen Pınar Karşıyaka, İtalyan devi Foxtown Cantu’dan sonra Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm’ü de 90-78 mağlup ederek son 16 takım arasına kalma şansını son haftaya taşıdı.
Yeşil kırmızılı ekibin bir üst tura çıkması için İzmir’de 5 sayı farkla yenildiği lider JSF Nanterre’yi 19 Şubat’ta Fransa’de en az 6 sayı farkla mağlup etmesi, Ulm’ün de evinde Cantu’ya üstünlük sağlaması gerekiyor. Cantu’yu ilk maçta deplasmanda yenen Ulm, yoluna devam etmek için kazanmak zorunda. Hem Pınar Karşıyaka hem Cantu’nun son maçlarını kazanması halinde ise dörtlü averaj gündeme gelecek. Pınar Karşıyaka diğer ihtimallerde elenecek.
Ulm zaferinden sonra, "Büyük takım olduğumuzu bir kez daha gösterdik" diyen Sarıca, "Kupa şampiyonu unvanıyla çıktığımız Ulm maçında karakterli bir takım olduğumuzu ortaya koyduk. Eurocup’taki yenilgilerden sonra maç maç düşünmemiz gerektiğini söylemiştim. İki iyi takımı yendik. Doğru oynayıp kazandık. Fransa’ya son 16 umuduyla gideceğiz. Şampiyon havasından çıkıp ligdeki kritik Efes ve Nanterre maçlarına odaklanacağız" dedi.
TAKIMLAR O G M A Y P
--------------------------
1. JSF Nanterre 5 3 2 413 415 8
2. Ratiopharm Ulm 5 3 2 430 418 8
3. Foxtown Cantu 5 2 3 434 416 7
4. PINAR KARŞIYAKA 5 2 3 381 409 7
KALAN MAÇLAR:
19 Şubat Ratiopharm Ulm-Foxtown Cantu
19 Şubat JSF Nanterre-Ratiopharm Ulm
RAKİP TANIDIK
Pınar Karşıyaka, Eurocup’ta adını son 16’ya yazdırdığı taktirde Hapoel Jerusalem’le eşleşecek. İlk turda Karşıyaka’nın da olduğu grupta yer alan Hapoel, M Grubu’nda 4 galibiyet, 1 yenilgiyle üst turu ve liderliği garantiledi. Pınar Karşıyaka bu sezon İzmir’de 81-80 yendiği Hapoel’e İsrail’de 79-75 mağlup oldu.
MUHTEŞEM ATMOSFER
Pınar Karşıyaka'nın tarihinde önemli dönüm noktaları arasına giren Türkiye Kupası, Ulm maçında salonu dolduran 5 bin taraftarla buluştu. Yeşil kırmızı balonlarla gelin gibi süslenen Arena’da müthiş bir atmosfer oluştu. Maç sonrası taraftarlar ve sporcular, Ankara’da kazanılan kupaya ithafen, "Ankara’nın Bağları" türküsü eşliğinde göbek attı. Pınar Karşıyaka kupa zaferi anısına oyuncuların Ulm maçında giydiği t-shirt ve özel hediyelikleri lisanslı ürün mağazalarında satışa çıkaracak.
WİLLİAMS YOK
Pınar Karşıyaka’ya transfer olduktan sonra 5 gün içinde, İzmir’i bile görmeden kupa şampiyonluğu yaşayan Jawad Willams, Eurocup kadrosunda yer almıyor. Williams, 2'nci tur listeleri kupa organizasyonunu yapan ULEB’e verildikten sonra transfer edildiği için Ulm karşısında kenarda oturdu. Pınar Karşıyaka turu geçerse Williams’a Avrupa vizesi çıkacak. EK(YC/AÖ)