BEKO Basketbol Ligi play off serisinde Anadolu Efes'i çeyrek finalde saf dışı bırakan Pınar Karşıyaka, yarı finalde eşleştiği Fenerbahçe Ülker karşısında ilk sınavını yarın verecek.
Fenerbahçe Ülker Arena'da saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Fatih Söylemezoğlu, Halil Baldemir ve Mehmet Serdar Ünal hakem üçlüsü yönetecek. Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak maçta sakat olan Can'ın forma giymesi zor.
Ligde üst üste ikinci kez yarı finale yükselen yeşil kırmızılı ekip, Avrupa'nın en yüksek bütçeli takımlarından Fenerbahçe Ülker'i lig, Play Off ve kupadaki son 5 karşılaşmada da mağlup etmeyi başyardı. Seride üç galibiyete ulaşan taraf, finalde Banvit-Galatasaray Liv Hospital eşleşmesinin galibiyle şampiyonluk mücadelesi verecek. İkinci maç cumartesi İstanbul, üçüncü ve dördüncü randevular İzmir'de oynanacak.
HASRET BİTECEK
Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, finale yükselerek 27 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek istediklerini söyledi. Sarıca, "Türkiye Kupası zaferinin üzerine lig finalini de eklemek istiyoruz. Şampiyonluğa odaklanan Fenerbahçe son haftalarda vites yükseltti. Saha avantajı rakipte. İşimiz zor ama imkansız değil. Özellikle deplasmandaki ilk maçlarda alınacak galibiyet bize finali getirebilir" dedi.

EK(YC/AÖ) FOTOĞRAF