Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kendi evinde Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de Teknik Direktörü Vitor Pereira, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu sene şampiyonluk için mücadele ettiklerini hatırlatan Pereira, "Şampiyonluğu kaybettikten sonra bir sonraki maça takım üzgün çıkıyor. Böyle bir görüntünün ortaya çıkması normal. İstediğiniz baskıyı yapamıyorsunuz. Böyle maç öngörüyordum. Bir hedef için mücadele ediyorsunuz. Şampiyonluğu kaybettikten sonra hedeflerinizden sonra bir sonraki maç zor oluyor. Böyle görüntünün ortaya çıkması normal oluyor istediğimiz baskıyı yapabilmek mümkün değildir. Bugün hedefimizden koptuğumuzu hissettikten üç puanla ayrılmasını bildik birkaç gün sonra kupa finali var. Kupa ile kapatmayı hak ediyor bir kupanın önümüzdeki günlerde odak noktamız bu olacak" dedi.

"İKİNCİLİK İLE MUTLU OLAN BİR ADAM DEĞİLİM"
Basın mensuplarının "Fenerbahçe'nin tarihinde en fazla transferi yapılmasına rağmen şampiyon olmadınız istifa etmeyi düşüyor musunuz?" sorusuna ise Portekizli teknik adam, "Sözleşme imzalarken şu anda geleceğimle ilgili konuşursam başkan ile konuşurum. Kimse ile konuşmam. İlk yılımdı ve kolay bir lig olmadığını biliyordum. Avrupa'da oynadık. Türkiye Kupası'nda final oynayacağız. Hedeflerimize ulaşamadık. İkincilik ile mutlu olan bir adam değilim. Hataları düzeltmek lazım. Bu kulüpte olmaktan gurur duyuyorum. İki yıllık sözleşme imzaladım. Ligi iyi tanıyorum seneye şampiyonluk ihtimalimiz çok yüksek. Diğer konuyu sadece başkanım ile konuşurum" şeklinde cevap verdi.