Faruk Zabcı, Londra-

Şilili teknik adam, Mancini'den devraldığı takıma defansif oyun yerine hücum oyunu oynattı ve "I did it my way" (kendi bildiğim yoldan yaptım) dedi.

44 yıl aradan sonra Joe Mercer ve Wilf Wild'in izinden giderek Manchester City'i 2012 yılında Premier Lig Şampiyonu yapan Roberto Mancini'nin yerine gelen Şili'li teknik direktör Manuel Pellegrini de aynı başarıyı yakaladı.

Başlangıçta, hiç kimse Ettihad Stadı'nda Şili'li hocanın kaç ay görevinde kalabileceğini bilmiyordu. İlk sezonunda takımı Premier Lig şampiyonu yapamazsa herkes gideceğine muhakkak gözüyle bakılıyordu. Sürekli yaptıkları yorumlarda İngiliz gazeteleri Manuel Pellegrini'yi Galatasaray'a giden İtalyan hocayla karşılaştırıyorlar, istatistik bilgilerle tablolar yayınlanıyordu.

Mancini'nin geçen yıl sonlarındaki "Bugünkü Manchester City benim eserim" sözleri Manuel Pellegrini'yi çok rahatsız etmişti. Nitekim Manchester City'i şampiyon yapar yapmaz Mancini'den devraldığı takıma defansif oyun yerine hücum oyunu oynattığına dikkat çekti. Birçok İngiliz gazetesi satıraralarında Mancini'nin oynattığı defansif futbolla Pellegrini'nin oynattığı hücum futbolu arasındaki farkı tartıştılar.

Manuel Pellegrini, Premier Lig Kupasını alır almaz bunun daha başlangıç olduğunu , önünde çok kupalar beklediğini söyledi. Manchester City daha önce 1937, 1968 ve 2012 yıllarında şampiyon olmuştu. Son üç yılda bu ikinci Premier Lig Şampiyonluğu oluyordu.

İngiltere Premier Ligi'nde son sekiz sezonun yedisini Manchester takımları kazandı.

Manuel Pellegrini, "Buraya geldiğimde takım zor günler geçiriyordu ama futbolcular söylediklerime her zaman inandılar ve kendilerinden beklediğim futbolu oynadılar. Takımı oynamaları gerektiği şekilde oynattım. Premier Lig'in en iyi takımı olduğumuzu düşünüyorum. Bu haftalardan itibaren önümüzdeki sezon çalışmalarına başlayacağım. Büyük takımlar bir kupayla tatmin olmaz. Bu kupa başlangıç" diye konuştu.

Manuel Pellegrini'nin Premier Lig kupasını alan Avrupa'lı olmayan ilk teknik direktör olduğuna dikkat çekildi. Manchester City'nin İngiliz futbolunun doğal temsilcisi olduğuna inandığından takımın teknik direktörlüğü sırasında değişmeyeceğini ve önümüzdeki 10 yıl Premier Lig'e hükmedeceğini ileri süren Şili'li teknik direktör, Mancini'nin oynattığı futbolla kendi oynattığı futbul arasındaki farka şöyle değindi:"Takımı tekrar biraraya getirmek zorunda kaldım"

Mancini'den sonra gelen Pellegrini'nin takımda ahengi sağlamak için uğraştığına dikkat çeken Daily Mail, Şili'li hocanın şu sözlerine yer verdi:" Futbolcular arasındaki ilişkiler pek iyi değildi. Sakin kalmak ve futbolculara nasıl oynamaları gerektiğine ikna etmek çok önemli. Onlara yakın olmak çok önemli. Ben geldiğimde belki çok zor bir dönem geçiriyorlardı. Ben onlara ne söylediysem inanıp yaptılar"

Daily Mirror, futbolcular tarafından omuzlara alınan Pellegrini'nin fotoğrafını yayınlarken Şili'li hocanın Etihad Stadı'nda bildiğini uyguladığını kastederek Frank Sinatra'nın şarkısı " I did it my way " başlığını attı.

fz (ud)