BREZİLYA'NIN EFSANE FUTBOLCUSU PELE YAKLAŞAN DÜNYA KUPASI ÖNCESİ BREZİLYA MİLLİ TAKIMINI DEĞERLENDİRDİ

PELE "BU DÜNYA KUPASI BİZİM İNTİKAMIMIZ OLACAK"

Haziran ayında Brezilya'da başlayacak olan FIFA Dünya Kupası heyecanı tüm dünyayı sarmaya başladı. 2014 Dünya Kupasının favori ülkelerinden olan Brezilya'da tüm gözler takımın forvet oyuncusu olan Barcelonalı Neymar'da olacak. 22 yaşındaki forvet oyuncusu sezon başı rekor bir bonservis bedeli ile Santos'tan Barcelona'ya transfer olmuştu. La Liga'da ki ilk golünü Eylül ayında atan Neymar her geçen gün Avrupa futboluna alışarak başarılı bir performans göstermeye başladı.

3 Dünya Kupası kaldıran Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele,Paris'te katıldığı bir toplantıda Neymar ve Brezilya hakkında ki sorulara cevap verdi. Pele,Neymar için " O çok iyi bir oyuncu. Avrupa ,O'nun için iyi bir tecrübe oluyor. Futbolu her geçen gün daha da gelişiyor, bu da Brezilya için güzel bir durum" dedi. Neymar şu ana kadar 47 kez giydiği Brezilya Milli Takımı forması ile başarılı bir performans göstererek ülkesi için 30 gol attı.

Brezilya daha öncede ev sahipliğini yaptığı 1950 Dünya Kupasın da final maçında Urugay'a kaybederek kupayı kazanamamıştı.Bu olayın Brezilya halkının hala unutamadığı kötü bir anı olduğunu söyleyen Pele "Bu eski olay hala Brezilya halkının hafızalarında taze. Bu durum tabii ki Brezilya Milli Takımı için bir baskı oluşturucak.Bu Dünya Kupası bizim intikamımız olacak. Ben inanıyorum ki Brezilya takımı bu baskının altından kalkabilecek güçte bir takım. Umarım evsahibi olduğumuz bu Dünya Kupasını kazanarak tüm Brezilya halkının hafızalarında yer edinen 1950 finalini unutturacaklar" ifadelerini kullandı.

Brezilya 2014 Dünya Kupasın da A grubunda Meksika,Hırvatistan ve Kamerun ile mücadele edecek.

"BENİM ENDİŞEM DÜNYA KUPASI SIRASINDA NELER OLABİLİR KORKUSU"

Pele,Paris'te katıldığı bir toplantıda geçen yıl Brezilya'da düzenlenen FIFA Konfederasyon Kupası sırasında yüksek vergileri ve harcamaları protesto eden ve polis ile çatışan halkın Dünya Kupası sırasında da aynı olayları tekrar olabileceği korkusu olduğunu da söyledi. Pele "Benim endişem Dünya Kupası sırasında neler olabilir korkusu. Konfederasyon Kupası önemli bir organizasyondu. 2014 Dünya Kupası ve 2016 Yaz Olimpiyatları'da çok önemli organizasyonlar.Brezilya'ya bir sürü turist gelecek.Bu insanlara güvenliği sağlamak lazım. Ben bu gösterilerin Dünya Kupası sırasında düzenlenmesine karşıyım. Sonuçta Brezilya Milli Takımı Brezilya ülkesini ve halkını temsil ediyor. Bu yolsuzluklar futbolcuların suçu değil . Ama Brezilya'da yolsuzluk yapıldığı da bir gerçek" dedi.



Sercan SAPANATAN,İstanbul-

ss(ud)