FIFA Ballon D'Or Onur Ödülü sahibi Brezilyalı efsane Pele, 2013 FIFA Altın Top Ödülü sahibi Portekizli Cristiano Ronaldo hakkında Fransız Spor dergisine konuştu.

Pele, Ronaldo'yu bu ödülü 2. kez aldığı için tebrik ettiği açıklamasında Ronaldo'nun efsane olabilmek için çok çalıştığını ve "Bu mükemmel futbol seviyesini aynı standartlarda tutması için çalışmalarına devam etmelidir" dedi.

Konuşmasının devamında ise ilginç bir açıklama yapan Brezilyalı efsane, "Ronaldo, Messi ve Ribery üçü de iyi futbolcular ama benim için hala en son gerçek yıldız Fransız Zidane'dir. Zidane 10 yıl boyunca hep aynı seviyede futbol oynadı" ifadelerini kullandı.

Pele, Ronaldo'nun futbol tarzınıda geçen günlerde vefat eden Portekizli yıldız Eusebio'ya benzeten Pele " Günümüz futbolunda Ronaldo ve Messi diğer oyuncuların üstünde yeteneklere sahipler.Ronaldo bana biraz Eusebio'yu hatırlatıyor. Ronaldo'da da vatandaşı Eusebio'da ki zerafet ve yaratıcılık var" dedi.

FIFA'nın Ballon D'Or ödülünü son 6 yılında sadece 2 oyuncu kazandı. 4 kez kazanan Arjantinli Messi ve 2 kez kazanan Portekizli Ronaldo her ikisininde Dünya Kupasını kazanan oyuncular olmadığı hatırlatılan Pele bununla ilgili yaptığı açıklamada "Benim zamanımda Dünya Kupası cok daha fazla önemi olan bir kupaydı. Ama günümüzde Şampiyonlar Ligi'de aynı öneme sahip bir kupa o yüzden aralarında bir ayrım yapmak istemiyorum" açıklaması yaptı. SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL / SS(GH)