İZMİR, () - PEGASUS Hava Yolları ana sponsorluğunda bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nın ilk gün yarışları dün tamamlandı.

35 ülkeden 59 erkek, 22 kadın sporcunun yarıştığı şampiyonanın ilk gününde erkekler ve kadınlar kategorilerinde birer eleme yarışı gerçekleştirildi. Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'na en yüksek katılım 9'u kadın, 19'u erkek olmak üzere toplam 28 sporcu ile Türkiye'den gelirken, Türkiye'yi 3'ü kadın, 7'si erkek olmak üzere toplam 10 sörfçü ile Fransa izledi. Alaçatı'da yetişen 14 yaşındaki San Baylav, Dünya Kupası'na katılan en geç sporcu unvanı ile tarihe geçti.

Erkekler genel klasmanda ilk günü Hollandalı Ben Van Der Steen önde geçerken, bayanlarda ise ilk sırada Aruba Adaları'ndan Sarah Quita Offringa yer aldı.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları 31 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek final yarışlarının ardından sona erecek. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara toplam 55 bin Euro ödül dağıtılacak.