UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçları bugün oynanan 2 karşılaşmayla başladı. İngiliz ekibi Manchester City'yi 2 - 0 yenen İspanyol Barcelona ve Alman Bayer Leverkusen'i 4 - 0 yenen Fransız temsilcisi Paris St Germain tur için büyük avantaj sağladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Bayer Leverkusen, evinde Paris Saint Germain'e 4 - 0 mağlup oldu. Fransız temsilcisi 3. dakikada Blasie Matuidi ile öne geçti. 39. dakikada kazanılan penaltıyı Zlatan Ibrahimovic gole çevirerek farkı 2'ye çıkardı. Ibrahimovic 42. dakikada yeniden sahneye çıktı ve farkı 3 yaptı. Yohan Cabaye ise 88. dakikada karşılaşmanın skoru tayin etti. Bu arada Leverkusen'de Emir Spahic 59. dakikada çift sarı kartla oyun dışı kaldı.

İngiliz ekip Manchester City de evinde İspanyol takımı Barcelona'ya 2 - 0 mağlup oldu. Barcelona'nın gollerini 53. dakikada penaltıdan Lionel Messi ve 90. dakikada Dani Alves kaydetti. Öte yandan İngiliz ekibinde Martin Demichelis, 53. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu maçların ardından Paris ST Germain ve Barcelona, 12 Mart tarihinde oynanacak rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etti. İSTANBUL / gh(gh)