Turgay İPEK/ERZURUM, () - FUTBOL takımlarına yurt içi ve yurt dışında kamp yeri için acente hizmeti veren Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Arif Gözoğlu, Erzurum Palandöken'deki yüksek irtifa kamp merkezinin 'mükemmel' olduğunu söyledi. Türk futbol takımlarının kamp tabularının Erzurum ile yıkacağını savunan Arif Gözoğlu, "Erzurum yaz mevsiminde sezon öncesi hazırlıkları için mükemmel bir kamp yeri. Dünyanın en iyi takımları 4 yıl sonra Palandöken'e gelmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kalacak" dedi.
Kış turizmin gözde kayak merkezlerinden biri olan ve deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikteki Palandöken'de kamp yapan Etiyopya doğumlu Elvan Abeylegesse'nin 11'inci Dünya Atletizm Şampiyonasında gümüş madalya, 2008 Pekin olimpiyatlarında 10 bin metrede atletizm dalında ilk gümüş madalyayı ülkemize kazandırması, ilham kaynağı oldu. Bunun üzerine Palandöken Dağı eteklerinde, oteller bölgesine 2- 3 dakika uzaklıktaki kayak yoluna Büyükşehir Belediyesi tarafından biri yapay 4'ü doğal olmak üzere 5 futbol sahası yaptırıldı. Yapılan bu sahalarla Erzurum kış sporları merkezinden sonra yüksek irtifa kamp merkezi olmak için önemli bir adım attı. Gündüzleri ısının 30 derece, geceleri ise karasal iklim gereği havanın serinlemesi üzerine bir hırka almak zorunda kaldığınız Palandöken'de Türkiye liglerinden 12 takım kamp yapmak için yer ayırttı.
'GÖRDÜĞÜM MANZARA BENİ BÜYÜLEDİ'
Erzurum'a kamp için bu yıl ilk olarak Oğuz Çetin'in Teknik Direktör olarak çalıştırdığı Azerbaycan'ın Premier Ligi takımlarından Hazar Lankaran'ın geldiğini anımsatan Arif Gözoğlu şunları söyledi:
"13 yıllık profesyonel futbol hayatımdan sonra birçok futbolcu arkadaşım gibi antrenörlük değil de sporun turizm sektörü ilgimi çekti. Kurduğum şirket ile futbol takımlarını yazın Antalya, Nevşehir ve Bolu'ya kışın da Avusturya ya da Slovenya'ya kampa götürüyoruz. Palandöken eteklerine yaptırılan sahalardan sonra Xanodu Snow White otelinin teklifi üzerine Erzurum'a geldim. Gördüğüm manzara beni adeta büyüledi. Havalimanı otellerin bulunduğu Palandöken'e 15 dakika uzaklıkta. Futbol sahaları otellerin hemen altında. Ayrıca sağlık alanında iki araştırma, iki de özel hastane var. Tarihi yapıtları ile dikkat çeken bir şehir. İlk olarak Fenerbahçe'de kaptanlığımı yapan Oğuz Çetin'i aradım. Kaptan, Erzurum'a geldi ve otel ve diğer tesisleri görünce benimle aynı duyguları paylaştı. Gitti takımını kamp için Palandöken'e getirdi. Hazar Lankaran'ın ardından Akhisar, Erciyes ve Çaykur Rizespor'un yanında Bank Asya liginde mücadele veren 6 takım gelecek. Hayalimde bu yıl Avrupa takımlarını getirmek var. Şu an bir futbol takımı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer onları Erzurum'a getirirsek bu bir milat olur."
'YAZ MEVSİMİNDE MÜKEMMEL KAMP YERİ'
Temmuz ayında olmamıza rağmen havaların serin gitmesinin çok önemli bir avantaj olduğuna dikkati çeken Arif Gözoğlu şöyle devam etti:
"Böylesine bir havayı dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Ne kadar koşarsanız koşun boğulmuyorsunuz. Erzurum, yaz mevsiminde sezon öncesi hazırlıkları için mükemmel bir kamp yeri. Dünyanın en iyi takımları 4 yıl sonra Palandöken'e gelmek için aylar öncesinden rezervasyon yaptırmak zorunda kalacak. Milli Takım, Futbol Federasyonu ve Devlet iyi bir tanıtım yaparsa Erzurum'a dünyanın en iyi takımları gelir. Kamp yaptıktan sonra da Erzurum ilk sıraya yerleşir."

FOTOĞRAFLI