TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF), Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSF) ile birlikte engelliler için düzenlediği 'Türkiye Futbol Oynuyor Projesi' kapsamında Özel Sporcular Futbol Ligi'nin 2012-13 sezonu şampiyonu Zonguldak Özel Sporcular Kulübü'nü deplasmanda 3-2 yenen Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular Kulübü oldu. Futbolcular sahada ter dökerken aileri de trübünde bir oturup bir kalkarak büyük heyecan yaşadı.
TFF ile TÖSSF tarafından gerçekleştirilen ligin son maçında lider Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular Kulübü ile en yakın takipçisi ikinci sıradaki Zonguldak Özel Sporcular Kulübü,  Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda karşı karşıya geldi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. Özellikle bazı kadın taraftarlar, çocukları sahada ter dökerken kendileri trübünde büyük heyecan yaşadı. 56 yaşındaki Şengül Öz, ev sahibi takımın her atağında kendinden geçerek oyuncuları alkışlarken kaçan gollerde ise her iki elini başına götürerek üzüntü yaşadı. Ev sahibi takım 9'uncu dakikada kaleci Muhammet'in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçti. Konuk takım 23 ve 26'ncı dakikalarda Özgür, 31'inci dakikada Yusuf'un attığı golle 3-1 üstünlüğünü ele geçirdi. Karşılaşmanın 40'ıncı dakikasında ev sahibi takımdan Fatih'in attığı golle fark 1'e indi. Karşılaşmada başka gol olmayınca deplasmanda 3-2 kazanan Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular Kulübü şampiyon oldu.
Lig şampiyonu olan Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular Kulübü'ne şampiyonluk kupasını TÖSSF Başkanı Birol Aydın, ikinci Zonguldak Özel Sporcular Kulübü'ne kupasını ise Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir verdi. TÖSSF Başkanı Birol Aydın, 14 haftalık maratonun sona erdiğini belirterek, katılan tüm takımlara teşekkür etti. Aydın, şöyle dedi:
"Engelli ailelere sesleniyorum; Engelli çocuğunuz olduğundan dolayı asla üzülmeyin. Her engellinin yapacağı mutlaka bir spor vardır. Türkiye'nin her tarafında, mezrasında bile bir engel kalmadan herkese spor yaptıracağız. Artık Türkiye engellilerde bir marka haline gelmiştir. 10 yıla kadar evlere kapatılan engelliler artık spor sahalarında spor yapıyorlar. Bundan sonra daha iyi olacak. Gün geçtikte sporla engelleri aşıyoruz."