MERSİN'in ev sahipliği yaptığı Özel Sporcular Türkiye Cimnastik Şampiyonası başladı.
Olimpik Cimnastik Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, sporcu ve aileleri katıldı. Otistik, down sendromlu ve mental zihinsel engelli 70 sporcunun yarıştığı şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Aydın, şöyle dedi:
"Bu gördüğünüz çocuklar, 14 dalda spor yapıyor. Biz diyoruz ki, her alanda olacağız. Çünkü bu dünyada bizde varız. Sosyal devlet gereği, engelliler son 10 yılda ülkemizde altın çağını yaşamaktadır. Mersin gibi büyük bir şehirde, sayın Valimizin bizimle bu salonda olması, Türkiye Cumhuriyeti'nin artık engellilere ne kadar sahip çıktığını göstermektedir. Yıllar önce evlerine kapatılan, bunlardan bir şey olmaz denilen çocuklar şu an spor salonlarında, eğitim alanında, hayatın her alanında mücadele ediyorlar. yeter ki devlet büyüklerimiz bize imkan sunsunlar."
Vali Güzeloğlu ise, tüm kapasite, imkan ve tesisleri bu sporcularıın mutlu olmaları için, hayata tutunmaları, her şeyi yapabilecek bir yürek ve zenginlik içinde olduklarını ortaya koymak için tahsis etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, şöyle dedi:
"İçinde bulunduğumuz salonda Akdeniz Oyunları'nda çok önemli karşılaşmalar gerçekleştirdik. Bu salonda çok uzun yıllardan sonra Türkiye Cumhuriyeti sporcuları şanlı bayrağımızı göndere anyın madalyalarla çektirdi. O gün yaşadığım mutluluğun aynısını, şu an bu salonda bu şampiyonanın düzenlenmesinden dolayı yaşıyorum. Tesis ve salonların anlamı, ancak böyle güzel organizasyonlarla, böyle özel çocuklarımızla değer kazanır. Bu şampiyonaya Mersin'de ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum." 
Konuşmaların ardından 15 ilden gelen 17 kulüp sporcusu, şampiyonada ter dökmeye başladı. Ritmik ve artistik olmak üzere 2 branşta düzenlenen şampiyona, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Otistik, down sendromlu ve mental zihinsel engelli sporcular, tüm yeteneklerini birinci olabilmek için sergiledi. 3'ü ritmik olmak üzere 70 sporcunun yer aldığı şampiyona, 4 Haziran'da yapılacak olan final ayağı ile son bulacak.

İM(AP/AÖ) FOTOĞRAF