Esma ÇAKIR/ROMA, () - FENERBAHÇE'nin kiralanması için ön anlaşmaya vardığı AS Roma kulübü ile transfer sürecini tamamlamak için dün Roma'ya gelen Salih Uçan, sağlık testlerinden geçirildi. Önümüzdeki saatlerde kulüp ile sözleşme imzalaması beklenen Uçan, bu takımın transfer edeceği ilk Türk futbolcu olacak.

Roma'ya dün akşam saatlerinde ulaşan Salih Uçan'ın sağlık kontrollerinin bir kısmı, kulübün Trigoria'daki tesislerinde görevli doktorlar tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Roma'nın en büyük hastanelerinden biri olan Gemelli'ye getirilen Uçan'ın geriye kalan kontrolleri de burada yapıldı.

Bu arada Roma'nın bir diğer yeni transferi olan Ashley Cole da, sabah saatlerinde başkente adım attı ve Salih'le aynı anda, aynı odada sağlık kontrollerinden geçirildi. 33 yaşındaki oyuncu, İngiltere'nin Chelsea takımından 2 yıllığına transfer edildi. Cole da, Roma kulübü için Salih gibi bir ilk olma özelliğini gösteriyor. Cole'un, Roma kulübünün renklerine kattığı ilk İngiliz olduğu belirtildi.

Sağlık kontrollerinde bir aksilik olmazsa 20 yaşındaki oyuncunun, gün içerisinde sarı-kırmızılı ekibe kendisini bağlayacak olan sözleşmeye imza atması bekleniyor. Kulüpten alınan bilgiye göre genç oyuncunun tanıtımı için şimdilik basının önünde bir imza töreni yapılmayacak. Buna ilişkin tarihin ise Roma'nın antrenmanlarının başlayacağı 15 Temmuz ya da sonraki bir gün için belirleneceği kaydedildi.

Roma Sportif Direktörü Walter Sabatini'nin 1 yılı aşkın süredir yakın takibe aldığı Salih Uçan, başkent ekibinin formasını giyerse, Türk spor tarihinin yurt dışına en pahalı ücretle transfer olan oyuncusu unvanını da ele geçirecek. Uçan'ın transferini teknik direktör Rudi Garcia'nın da istediği çizme basınına yansıyan bilgiler arasında. AB dışı oyuncu kontenjanı nedeniyle Uçan'ın, bir başka kulübe kiralanmasına ilişkin nokta henüz netlik kazanmadı. Böyle olması durumunda Uçan'ın 6 aylığına kiralanabileceği takımın Atalanta olduğundan bahsediliyor.