Ercan ATA/ANKARA, () - ULUSLARARASI Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Güreş Birliği (CELA) Başkan Yardımcısı Theodoros Hamakos, "Hata yapan hakemlerin farkındayız ve yakın bir zamanda farklı uygulamalara gideceğiz" dedi.

Hakem hataları ile ilgili 'ya açıklamalarda bulunan FILA Yönetim Kurulu Üyesi ve CELA Başkan Yardımcısı Theodoros Hamakos, "Yapılan tüm hataların farkındayız. Özbekistan'da 5-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak Büyük Kadınlar ve Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası'nda FILA başkanlık ve delege seçiminde birçok konuyu masaya yatıracağız" dedi.

"HAKEMLER ARTIK İNGİLİZCE VE FRANSIZCA BİLMEK ZORUNDA"

Şampiyonada güreş hakemleri ile ilgili yeni kararlar alacaklarını ifade eden Hamakos, "Hakem konuları ile ilgili birkaç farklı düşünce var. FILA'ya bağlı maksimum 50 hakemin olacağı profesyonel bir kadro oluşturulacak. Diğer hakemleri de 1. kademe ve 2. kademe olarak iki sınıfa ayırabiliriz. Uzun zamandır hakemlerimizi gözlemliyoruz. Şampiyonalarda hatalar oluyor, bu doğrudur. Artık hakem seçimi konusunda çok daha dikkatli olacağız. Bu seçtiğimiz hakemler yarınlarımız için hem genç olacak, hem de iki lisan bilmek zorunda olacak. Yeni seçeceğimiz hakemler kesinlikle çok ileri derecede İngilizce ve Fransızca bilmek zorunda olacak" diye konuştu.

"HATA YAPAN HAKEMLER EVİNE DÖNECEK"

Hata yapan hakemlerin kesinlikle evlerine döneceğini belirten Theodoros Hamakos, "Dünya şampiyonasından sonra uygulamaya koymayı düşündüğümüz yeni kurallarla, belirleyeceğimiz 50 kişilik en üst hakemlerin artık bariz hata yapma şansları kalmayacak. FILA Başkanı Nenad döneminde güreşte değişim rüzgarı başladı. Küçük hatalar olabilir, ama hakemlerin artık işleri sadece güreş olacak ve başka bir işte çalışmayacak" ifadesini kullandı.

"GÜREŞİN OLİMPİYATLARDAN ÇIKARILMA ENDİŞESİNİ HALA TAŞIYORUZ"

"Güreş branşının olimpiyatlardan çıkarılma korkusunu hala yaşıyor musunuz" sorusuna ise Hamakos, "Endişe var, ancak biz güreş ailesi olarak, başkanından güreşçisine kadar hepimiz güçlü, dikkatli ve çok iyi çalışmalıyız ki yarın bu endişeyi taşımayalım" yanıtını verdi.

"TÜRK ANTRENÖRLER DAHA OTORİTER OLMALI"

Son olarak Türk güreşine değinen FILA Yönetim Kurulu Üyesi ve CELA Başkan Yardımcısı Theodoros Hamakos, "Türkiye potansiyel olarak güreşe çok hakim bir ülke. Ancak antrenörler daha güçlü, daha otoriter olmalıdır" dedi.