Galatasaray Kulübü'nün dün yapılan Divan Kurulu toplantısındaki içerik, Sarı-kırmızılı kulübün UEFA'dan aldığı ceza ve bozuk mali yapı üzerineydi. Başkan Dursun Özbek, Divan üyelerini UEFA'dan alınan ceza hakkında bilgilendirirken, perde arkasında da eski başkan Ünal Aysal'a rest çekti.

TÜM MESAJLAR AYSAL'A

Başkan Dursun Özbek'in konuşmasının perde arkası Ünal Aysal'a yönelik mesajlarla doluydu. Sarı-kırmızılı camia tarafından Dursun Özbek'in olağanüstü seçim kongresine gitmek için zorlanacağı, bu seçimde eski başkan Ünal Aysal'ın yeniden aday olacağı ve 200 milyon nakit para ile geleceği iddiaları yoğunlaşmış durumda. İşte bu nedenle Dursun Özbek'in Divan'a yaptığı konuşmanın satır aralarında şu mesaj vardı:

"Bugüne kadar Ünal Aysal yönetimine direkt olarak hiçbir suçlamada bulunmamış olan başkan Dursun Özbek, UEFA'nın gözlemcilerinin 2014'te geldiklerinde o dönemin yöneticilerine sadece 400 bin Euro ceza ile 5 yıllık izleme süresi verdiklerini, ancak o dönemin başkanı ve yönetiminin özellikle bunu 2 yıl ile kısıtlı tuttuğunu vurguladı. Bunu açıklarken de Dursun Özbek'in ses tonunun yükseldiği de dikkatlerden kaçmadı.

BAĞIMSIZ DENETİM ŞİRKETLERİ DEVREYE GİRECEK

Dursun Özbek ayrıca, geçmiş dönemlere ait bağımsız uluslararası denetim şirketlerince yapılacak incelemeyi de Divan'da yeniden gündeme getirdi. Bu düşünce Özbek tarafından 2 ay kadar önce gündeme taşınmış, ancak bir süre önce eski başkanlarla yapılan toplantıda bu konunun kapatılması da önerilmişti. Geçmişin denetlenmesi projesini rafa kaldırmak üzere olan Dursun Özbek, dün Divan'da yaptığı görüşmede bu projeyi devam ettireceklerini ve uluslararası bir bağımsız denetleme kurumuna son 10 yılı en ince ayrıntısına kadar inceletecekleri mesajını verdi. Başkan Dursun Özbek, "Madem öyle kim Galatasaray'a zarar verdi, bunu herkes bilsin" fikriyle bu konuyu hayata geçirmeye kararlı görünüyor.