BEKO Basket Ligi takımlarından Olin Edirne’nin sezon başında takıma maddi kaynak sağlamak için başlattığı otomobil piyangosu çekildi. Son model otomobil satılmayan ve notere teslim edilen 4948 nolu bilete çıkarken, otomobil de kulübe kaldı.
Olin Edirne Basketbol Kulübü tarafından sezon başında düzenlenen ve biletleri 100 liraya satılan otomobil piyangosu çekilişi Edirne Yağ Sanayi tesislerinde yapıldı. Edirne 4. Noter Başkatibi Yaşar Emir nezaretinde yapılan çekilişe, Olin Edirne Basketbol Kulübü oyuncuları, teknik ve idari heyet katıldı. Çekilişi takım oyuncuları Barış Güney (4), Reha Öz (9), Darius Washington (4) ve Torin Francis de (8) numaralı topları çekerek otomobil piyangosunun talihli 4948 nolu biletini belirledi. Ancak yapılan tespitte talihli numaranın satılmayan ve notere teslim edilen biletler arasında yer aldığı ortaya çıktı. Bu nedenle otomobilin kulübe kaldığı açıklandı.
OTOMOBİL KÜLÜBE KALDI
Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kıskaç, 2 bin 500 dolayında biletin satıldığını belirterek, "Satılmayan biletleri bir gün önce notere teslim ettik. Milli Piyango yönetmeliklerine göre ticari amaç taşımayan çekilişlerde satılsın, satılmasın tüm numaralar çekilişe giriyor ve her hangi bir yedek numara çekme zorunluluğu da yok. Konu Edirne 4. Noteri tarafından da bilinmekte. Bu yüzden den çekilen kura sonucu 4948 nolu bilet satılmadığı için otomobil kulübümüze kalmıştır” dedi. Bilet alan ve çekiliş heyecanla sonucunu bekleyen taraftarlar ise duruma tepki gösterdi.