İSTANBUL, () - OTİSTİK milli sporcu Ege Deniz, 19 Temmuz'da İzmir'de yapılan normal sporcuların katıldığı Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda 1500 metre yarışında Olimpiyat 2'ncisi Gamze Bulut ile aynı kulvarda koşarak, zihinsel engelliler kategorisinde kendisine ait Türkiye rekorunu kırdı.

Ege Deniz, zihinsel engelli olmasına rağmen özel sporcuların Türkiye'de katılabileceği yarışmaların fazla olmaması dolayısı ile normallerle piste çıktı. Ege Deniz, yüzde 80 ağır otizm raporu olmasına rağmen hiçbir olumsuz durum yaşatmadan ve normal hiçbir sporcuya engel olmadan kendi performansını en iyi şekilde başarıyla sergiledi. Yarışma esnasında normal sporculara engel olacağı düşünülerek, geçmişte pek çok engeller yaşatılmasına rağmen Ege Deniz, Olimpiyat 2'ncisi ile birlikte aynı kulvarda koşabilecek düzeyde profesyonel çalışmaların yapılabileceğini gösterdi.

Performans Eğitmeni ve Sportif Koordinatör Halil Kargulu, "Ege fark yaratmaya devam edecektir. İmkansızın olmadığını, kararlı ve istikrarlı çalışmaların sonucunda tüm engellerin ortadan kaldırılabileceğine hep birlikte şahit olacağız. Başarı tesadüf değildir. Ortak akıl, süreklilik, profesyonel ekip ruhu ve bilinçli sportif çalışmalar başarıyı beraberinde getirmektedir. Otizmli Ege Deniz'e başarılar diler, yeni yeni rekorlar bekleriz" derken, 2016 Rio Olimpiyatları için de ne kadar kararlı ve iddialı olduklarını dile getirdi.