Samsunlu Umut Özen'in, sosyal medya üzerinden kendisine küfür ettiği iddiasıyla Osmanlıspor'un Nijeryalı futbolcusu Aminu Umar hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Alacaklarını alamadığı için 2 yıl önce Samsunspor'u FIFA'ya şikayet eden ve sözleşmesini tek taraflı fesheden Umar, ardından Osmanlıspor ile sözleşme imzalamıştı. Umar'ın forma giydiği Osmanlıspor'da, Medicana Sivasspor maçında kırmızı kart görmesi üzerine Özen, sosyal medya hesabından kırmızı kartın haklı olduğu yönünde eleştiride bulundu.

Bunun üzerine kendisine sosyal medyadan küfrettiğini öne süren Özen, avukatı Ertan Avcı aracılığıyla Umar hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesine sosyal medya üzerinden Umar'ın yaptığı paylaşımlar da konuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca talimatla ifadesi alınan Umar hakkında açılan davanın ilk duruşması, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde görülecek.

Umar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca verdiği ifadede, bir süre Samsunspor forması giydiğini aktardı. Osmanlıspor formasıyla çıktığı Sivasspor maçında kırmızı kart gördüğünü anlatan Umar, şunları kaydetti:

"Samsunspor taraftarlarından beni yaralamak ve eleştirmek adına facebook hesabımın mesaj bölümüne sürekli hakaret içerikli mesajlar gelmeye başladı. Özen, bana gördüğüm kırmızı kartla ilgili tahrik edici ve beni kızdırmaya yönelik mesajlar attı. Şikayete yönelik mesajları ben bu esnada attım, amacım bu insanların beni rahat bırakmasını sağlamaktı."