ORHANGAZİSPOR’UN yeni dönem yönetimi belirlendi. İki dönem önce kulüp başkanlığı yapmış olan Recep Alemdar tek listeyle girdiği seçimde üyelerin oyunu alarak yeniden başkan oldu.
83 üyenin katıldığı genel kurula Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Türk Metal İş Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz ve kulübün eski başkanlarından Hasan Aydın ve Fikret Poyraz da katıldı.
2013’ten buyana kulübü yöneten ekip adına konuşma yapan İkinci Başkan Deniz Kum, "Özellikle SSK ve Vergi borçlarının kendilerine ciro edileceğini bile bile görev alan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" dedi. Kongrede Orhangazispor’un geçen yılki bütçesi 2 Milyon 645 Bin olarak onanırken, yeni dönem bütçesi ise 2 Milyon 797 Bin lira olarak belirlendi.
ÇAĞLAYAN’DEN DESTEK SÖZÜ
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Bu inşallah ilginin olacağının işareti olur. Bu yük hep tutanın elinde kalmıştır. İnşallah bundan sonra yükün altına hep birlikte elimizi koyarız. Tabi yerel yönetim olarak mutlaka bu yüke destek oluyorsunuz. Biz buna hep hazırlıklıyız" dedi.
BÖLÜKBAŞI KATILDI
Genel kurul toplantısı bitmek üzereyken Bursaspor’un yeni başkanı Recep Bölükbaşı ve yönetim kurulu üyeleri salona girdi. Üyelerin alkışlarla karşıladığı Bölükbaşı Orhangazi’de olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Orhangazispor kongresinde çok güzel bir ortam gördüğünü ifade eden Bölükbaşı, "Spor kulüplerinin kongreden güçlü çıkabilmesi için tek aday olması lazım. Burada da böyle bir durum var. Recep Alemdar’ı kutluyorum. İşi oldukça zor. Allah yardımcısı olsun. Milletvekili, Belediye başkanı ve diğer katmanları burada gördüğüm için Başkan’ı şanslı görüyorum" diye konuştu. Bölükbaşı, Bursaspor kongresine giden ve kendisini destekleyen Orhangazililere de ayrıca teşekkür etti.
Bursaspor’un Bursa’daki spor kulüplerinin ağabeyi olduğunu söyleyen Bölükbaşı, "Buradan söz veriyorum. Geleceksiniz altyapıyı izleyeceksiniz. Bizim yapabileceğimiz ne varsa sizin için yapacağız" dedi.
Genel kurulda seçimler tek liste ile yapıldı. Eski başkanlardan Recep Alemdar’ın öncülüğünde oluşturulan liste oy birliğiyle kabul edildi. Kongreden hemen sonra yapılan ilk toplantıda Recep Alemdar kulüp başkanlığına getirildi. Orhangazispor’un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Recep Alemdar, Mesut Keskin, Ahmet Yılmaz, Bilal Gök, İsmail Özbey, Necmettin Şahin, Niyazi Kaymak, Recep Turgut, Ayhan Toktürk, Rıdvan Ateş, Ednan Bayram, Emin Sevinç, Sezer Sezgin, Yalçın Torun, Osman Kadı, Turgay Durmuş, Serdar Çabuk, Cumhur Eren, İsmail Şentürk, Taner Demir, Birol Acun, Çağlar Yalçın, Özen Aydın, Asef İlhan, Özgür Ekinci.

HB(CE/AÖ) FOTOĞRAF