PTT 1’inci Lig’de mücadele eden Orduspor'un Başkanı Nedim Türkmen, yeniden Süper Lig’e çıkabilmek için ilk etapta 3 milyon TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Türkmen, kulübün şu anda 28 milyon TL borçlu olduğunu açıkladı.
Orduspor’a destek amacıyla Vali Kenan Çiftçi’nin organizasyonuyla TESK Otel’de yemekli gece düzenlendi. Vali Çiftçi, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile işadamlarının katıldığı gecede bir komisyon oluşturuldu. Başkan Nedim Türkmen, önlerinde çok önemli bir fırsat bulunduğunu anlatırken şöyle devam etti:
"Şu anda oyunculara ilk devreden kalan 1 milyon TL borcumuz var. 3 milyon TL’lik kaynak yaratabilirsek 1 milyonu ile oyunculara olan borcumuzu kapatıp, prim verip çok büyük olmayan para ile Süper Lig’e yeniden dönebiliriz. Orduspor şu anda iyi bir yerde. Bir hamle yapmamız gerekiyor. Bu hamle bizi bir üst lige taşıyabilir."
Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ise, Orduspor’a ilk yarıda Spor Toto tarafından sponsorluk için 500 bin TL’lik kaynak yarattıklarını, ikinci yarıda da 500 bin TL daha kaynak gösterilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. 
Vali Kenan Çiftçi de Ordulular’ın yeniden süper ligde olma beklentisi içinde bulunduğuna dikkat çekerek, "Elimizi cebimize atıp, bu desteği verelim. İnanıyorum ki çok küçük bir katkıyla Ordulular'ı sevindireceğiz" dedi.