ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Orduspor'da yaşanan mali kriz nedeniyle kulüp Başkanı Nedim Türkmen'e tepki gösterdi, "Biz her zaman Orduspor'a destek olduk. Orduspor'a 3.5 milyon TL kaynak sağladık. Başkan Nedim Türkmen, federasyon nezdindeki sorunu kendisi çözmeli" dedi.
Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel bir televizyon programında Orduspor'la ilgili açıklamalarda bulundu, görevini bıraktığını açıklayan Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'in halen yönetimdeki görevinin sürdüğünü söyledi. Enver Yılmaz, Başkan Türkmen'in kulübü iyi yönetemediğini, Orduspor'da kulüp çalışanlarının 18 aydır maaş alamadığını, bunun için 1 milyon liralık kaynak sağladıklarını da belirtirken şunları söyledi:
"Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le görüştüm 500 bin liralık kaynak sağladım. Büyükşehir Belediyesi olarak ta Orduspor için 320 bin liralık elektrik borcunu ödedik. 120 bin liraya otobüs kiraladık. Toplamda 3.5 milyon TL'lik kaynak sağladık. Orduspor'un borcu 4 milyon TL'ydi, 44 milyon TL oldu, 54 milyon TL oldu, 64 milyon TL oldu böyle tutarsızlık olabilir mi? Nedim Türkmen ve yönetimi Federasyon nezdinde sorunu çözüp Ordu'ya gelsin masaya oturalım."
Orduspor'un bu yıl şampiyon olması gerektiğini de kaydeden Belediye Başkanı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nedim Türkmen ve yönetim kurulunu göreve davet ediyoruz. Federasyona olan parayı önce yatıracaklar. Hesap kitap tutmadığında hiç kimse siyasetçiyi suçlamasın. Hesap ortada, kulüp başkanı ve kulüp yöneticileri takıma sahip çıkacaktır. Yaklaşık 50 milyon TL borç yapılmışsa bunun sorumlusu siyasetçi değil yöneticilerdir. Şu anda kulübün hacizli 22 milyon TL borcu var. Bunun sorumlusu biz miyiz, Ordu halkı mıdır? Orduspor Başkanı çıkıp TV'lerde istifa edeceğim demeçleri vereceğine mevcut duruma çare aramalıdır."
Orduspor Başkanı Nedim Türkmen ise geçen hafta Ordu kentinden 5 milyon TL'lik kaynak sağlayamadıklarını, 12 futbolcunun maddi sorun nedeniyle lisansını çıkaramadıklarını, görevinden de ayrıldığını söylemişti.

FOTOĞRAF